Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Изабрани домаћи играчи за међународни турнир са руским шахистима

Међународни шаховски турнир који ће бити одигран у недјељу 21. фебруара са почетком у 15 часова, у организацији Народне библиотеке Србац, играће се на 14 плоча, уз учешће по 14 домаћих и московских шахиста.

Директор Народне библиотеке, Бранко Савановић, потвдио је да ће домаћи тим чинити четири члана Шаховског клуба Србац и 10 играча из бањалучког Центра за унапређење и развој шаха „Гамбит“ на челу са предсједником Немањом Шипком.

„Српчане ће у овом изузетном спортском догађају представљати предсједник клуба Јово Гужвић, потпредсједник Драган Бакић, капитен Мирко Стојковић и члан клуба Данко Гужвић. Поред Немање Шипка, из Бањалуке нам стижу врсни шахисти Владимир Вучић, Стефан Рељић, Владан Пејић, Владислав Пејић, Стефан Kондић, Бојан Ћорић, Стојан Зјајић, Славенко Алексић и Бојан Kорићанац“, рекао је Савановић.

Он додаје да је првобитно био планиран већи број србачких шахиста, али наш шаховски клуб није адекватно технички опремљен, нити су до сада били увезани са међународном шаховском платформом на којој ће се играти мечеви, због чега су позвани у помоћ бањалучки шахисти који ће са собом донијети рачунаре и другу технологију за организацију овог догађаја.

„Захваљујем бањалучким шахистима који су нам изашли у сусрет и који ће сасвим сигурно, својим квалитетом ојачати наш тим, како бисмо се достојно супротставили врсним шахистима из Русије који имају дугогодишње искуство играња на руској и међународној сцени“, рекао је Савановић.

Турнир се организује онлајн због епидемиолошке ситуације и немогућности доласка руских шахиста у Србац, а из истог разлога неће бити присутни представници Амбасаде Руске Федерације у БиХ, који су дали пуну подршку овом догађају и који ће се укључити у догађај путем интернета.

„Имаћемо директно укључење представника руске амбасаде који ће прочитати писмо захвалности и тако подржати овај турнир за кога се надамо да ће постати традиционалан“, истакао је Савановић.

Мечеви ће се играти два сата у читаоници Народне библиотеке у Српцу и за то вријеме ће сваки од играча одиграти од три до пет партија. За најуспјешније шахисте Московски шаховски савез је обезбиједио награде у виду пехара, медаља и диплома.

„Руским шахистима ће награде бити уручене на лицу мјеста а нашим шахистима биће послане поштом“, рекао је Савановић.

Покровитељство турнира преузела је Општина Србац, на челу са начелником општине Млађаном Драгосављевићем.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *