Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

За иновацијe и дигитализациjу малих и средњих предузећа 750 хиљада евра

За иновацијe и дигитализациjу малих и средњих предузећа 750 хиљада евра

​Објављен је Јавни позив „Јачање иновација и дигитализације у малим и средњим предузећима у БиХ” који се финансира из пројекта EU4DigitalSME. Рок за достављање пројектних приједлога је 10. март 2023. године до 16.00 часова.                           

Позив има за циљ пружање подршке иновативним технолошким пројектима примјенљивим у индустрији кроз јавно-приватна и приватно-приватна партнерства између индустрије, удружења, пословних мрежа (истраживања и развоја) у имплементацији мјера усмјерених на технолошку трансформацију малих и средњих предузећа у циљу помоћи да расту и примјењују своја иновативна рјешења.

На јавни позив могу се пријавити као водећи апликанти правна лица основана у Републици Српској/БиХ најкасније од 31.12.2018. године која су одговорна за припрему и управљање пројектом директно са партнерима, а не као посредник.

Прихватљиви апликанти су: институције за истраживање и развој (јавне и приватне), образовне институције (јавне и приватне), привредна комора, пословни центри, секторска и струковна удружења/кластери (са провјерљивим искуством развоја приватног сектора) и локалне и регионалне развојне агенције. 

Укупан буџет Позива износи 750 000 евра, с тим да износ по појединачном пројекту може да буде у распону од 50 000 евра до 100 000 евра.

Детаљне информације о позиву доступне су ОВДЈЕ.