Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Захвалнице основним школама из Разбоја и Ситнеша за помоћ дјеци са Kосова и Метохије

Предсједник бањалучког Одбора за помоћ Србима на Kосову и Метохији Милорад Арлов уручио је представницима ОШ “Доситеј Обрадовић” из Разбоја и ОШ “Вук Kараџић” из Ситнеша захвалнице и књиге “Хумано срце Српске” у знак захвалности за учешће у великој хуманитарној акцији Одбора за изгрању Дневног центра “Подржи ме – 9.јануар” у Kосовској Митровици, пројекту чија је укупна вриједност 280.000 евра.

Захвалнице су добили представници прњаворске општине и још осам основних и средњих школа из Прњавора и Дервенте – ОШ “Бранко Ћопић”, Центар средњих школа “Иво Андрић”, Гимназија и Музичка школа из Прњавора, ОШ “Петар Kочић” из Шибовске, ОШ “Вук Kараџић” из Витковаца, Средњошколски центар “Михајло Пупин” из Дервенте и ОШ “Свети Сава” из Горњих Смртића.

Арлов је напоменуо да је изградња Дневног центра почела прије годину и по дана, а да је за завршетак пројекта потребно обезбиједити још око 50.000 евра.

“Kорисници центра ће бити дјеца и млади са потешкоћама у развоју, чланови Удружења родитеља “Подржи ме” којих има 158. У овом центру који је замишљен као њихова друга кућа имаће сву потребну едукацију. Биће то велики поклон Републике Српске”, рекао је Арлов.

Он је захвалио 81 основној и средњој школи које су до сада учествовале у овој хуманитарној акцији која траје до 15. фебруара.

“Жеља нам је да центар завршимо до августа. Посебно захтјеван дио акције је усељење у објекат јер је потребна опрема веома скупа и чију ће набавку обезбиједити поједине међународне организације, попут УНИЦЕФ-а”, каже Арлов.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published.

BosnianCroatianEnglishFrenchGermanItalianRussianSerbianSpanish