Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Завршен припремни програм у години пред полазак у школу

Завршен припремни програм у години пред полазак у школу

У Дјечијем вртићу “Наша радост“ завршен је припремни програм за дјецу која ове године полазе у школу а нису редовни полазници вртића.

Програм је почео 1. марта и трајао је до 31. маја.

Директорица вртића, Богдана Михољчић, каже да је ове године предшколски програм похађало 40 полазника који су били подијељени у двије групе и са којима су радиле четири васпитачице.

“И ове године успјешно смо реализовали предшколски програм у оквиру којег су дјеца кроз прилагођен програм њиховом узрасту стекла нека нова знања како би што спремније дочекали почетак школе у септембру. Ово је најбољи вид припреме за малишане који до сада нису ишли у вртић, а које ускоро чекају школске обавезе и уклапање у нову средину. У нашој установи су на занимљив начин стекли основна знања, постали су самосталнији и упознали будуће школске другаре”, рекла је Михољчић.

Васпитачица Далиборка Стојић Грабовац рекла је да су дјеца у протекла три мјесеца стекла нова знања, проширила постојеће и усвојила неке нове вјештине.

“Имали су прилику да посјете Дом културе у Српцу гдје су гледали позоришну представу а посјетили су и Дјечије позориште у Бањалуци. Такође, истичемо веома добру сарадњу са родитељима са којима смо одрадили двије радионице на тему “Емпатија”. На крају нашег дружења организовали смо завршне приредбе и симболичну додјелу диплома”, рекла је Стојић Грабовац.