Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Завршено асфалтирање пута од Кукуља до Карајзоваца, у току радови према Душанову

Завршено асфалтирање пута од Кукуља до Карајзоваца, у току радови према Душанову

У оквиру реконструкције локалног пута од Kукуља до Душанова у дужини од око девет километара, завршени су радови на дионици која пролази кроз србачку општину, Кукуље-Карајзовци, која је дуга два и по километра.

На овој дионици положен је нови асфалт чиме су локални мјештани, након више од четири деценије, добили боље услове за одвијање саобраћаја. Радове је изводила грађевинска фирма “Нискоградња” из Лакташа.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Кукуље, Радојица Видовић, изразио је задовољство што су радови изведени планираном динамиком и урађени на квалитетан начин.

“За мање од три седмице завршена је реконструкција ове дионице коју користи велики број наших мјештана а нарочито пољопривредника. Радови су сада настављени још већим интензитетом на дионици од Карајзоваца до Душанова у дужини од преко шест километара и по завршетку новим асфалтним путем ће се боље повезати наше три сусједне општине, Србац, Градишка и Лакташи”, рекао је Видовић.

Очекује се да ће реконструкција комплетног пута од Кукуља до Душанова бити завршена у наредне двије седмице.

Реконструкцију овог пута најавио је српски члан Предсједништва БиХ, Милорад Додик, који је 14. септембра био у посјети Kукуљама и том приликом рекао да ће средства за реализацију пројекта у износу од два милиона KМ обезбиједити Влада Републике Српске.