Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Завршена прва фаза изградње ловачког дома у Српцу

Завршена прва фаза изградње ловачког дома у Српцу

Ловачко удружење “Срна” из Српца завршило је прву фазу изградње ловачког дома чији завршетак се очекује на прољеће ове године.

Предсједник удружења, Горан Савановић, рекао је да ће у другој фази бити уведена струја и вода, извршено вањско уређење и опремање просторија, а план је да се објекат стави у функцију до маја, како би се одржала годишња скупштина удружења.

“Успјели смо да у току прошле године изравнамо терен, поставимо плочу, озидамо и покријемо објекат и поставимо термоизолацију и фасаду око зграде. Монтирана је столарија а урађени су и одређени унутрашњи радови. Објекат је корисне површине око 180 квадратних метара”, рекао је Савановић.

Додаје да су радове дјелимично финансирали из властитих средстава а дијелом уз помоћ Владе Републике Српске.

“Министарство финансија РС обезбиједило је износ од 50 хиљада а Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС 10 хиљада KМ. Захваљујем се свим колегама ловцима који су несебично учествовали у радовима”, истакао је Савановић.

Он подсјећа да је уз помоћ локалне управе и одборника обезбијеђена локација и купљено земљиште од 2900 квадратних метара, након чега се почело са изградњом објекта.

“На овај начин трајно ћемо ријешити питање нашег смјештаја јер за 75 година постојања нисмо имали властите просторије већ смо користили простор у закуп”, истакао је Савановић, који је са најужим руководством прије двије године покренуо активност на изградњи дома.