Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Забрана лова са псима од 15. јануара до 31. јула

У јануару и фебруару у ловачком удружењу “Срна” у Српцу традиционално се организује секцијски и групни лов на предаторе, а истовремено се приређују и заједничка дружења ловаца.

У удружењу кажу да ће бити настављено са овим активностима али ће све бити прилагођено мјерама које надлежни органи предузимају против ширења пандемије вируса корона, од ограниченог броја људи на једном мјесту до социјалне дистанце.

Предсједник удружења Горан Савановић упозорава ловце да је према одредбама Закона о ловству забрањен лов са псима од 15. јануара до 31. јула. Дивљач је према овом закону забрањено узнемиравати у наведеном периоду кретањем кроз ловиште превозним средствима с оружјем и са псима.

“За прекршај и непоштовање ових правила закон је предвидио оштре казне за правно лице, односно корисника ловишта у износу од 10 до 30 хиљада KМ, док се казне за одговорно лице у правном лицу крећу од 500 до 1.500 KМ”, рекао је Савановић.

Он додаје да је законодавац предвидио и казну за физичко лице, односно ловца, али и оне који нису ловци.

“Законом је за те особе предвиђена казна од 1.000 до 3.000 KМ”, нагласио је Савановић.

Замољавају се сви ловци, првенствено предсједници секција и ловници да испоштују забрану лова са псима у наведеном периоду како се не би нанијела штета удружењу.

“Против свих који не испоштују одредбе закона и забрану лова са псима предузеће се дисциплинске и прекршајне мјере”, истакао је Савановић.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *