Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Женски рукомет у Српцу све популарнији

Женски рукомет у Српцу све популарнији

Чланице Женског рукометног клуба Србац такмиче се у омладинској лиги са клубовима из Бањалуке, Лакташа, Kозарске Дубице и Дервенте и за кратко вријеме постале су равноправан ривал искуснијим противницама.

Под вођством тренера Валентине Kебе и Исидоре Глишић, данас су наступиле на турниру у Лакташима гдје су савладале екипу домаћина са 12:4 а затим поражене од Дервенте и поред солидне игре.

Тренер Валентина Kеба каже да су у утакмицама дале прилику и новим чланицама које однедавно тренирају са екипом, како би стекле осјећај како је играти такмичарску утакмицу.

“Дјевојке су имале одличну партију против Лакташа а трудиле су се и у мечу против Дервенте. Редовне су на тренинзима, раде озбиљно и види се напредак. Атмосфера у клубу је позитивна, брзо уче и већ се види потенцијал. Први пут имамо дупло играча на свакој позицији и јако лијепо обављају свој посао”, каже Валентина.

Тренутно имају 35 активних чланица, углавном ученица основних школа, које наступају на турнирима, а имају и нових чланова који тек треба да им се прикључе на утакмицама.

Школи рукомета коју организују у спортској дворани “9. јануар” у Српцу прикључује се и све већи број дјечака, па планирају у наредном периоду пријавити и њихову екипу за турнире.

“Омладинске лиге се играју у форми турнира који служе како би се младе екипе и судије училе и припремале за озбиљније рукометне изазове. Имамо у плану да ускоро организујемо и турнир у Српцу, како бисмо додатно уиграли екипу и популаризовали рукомет међу младима у нашем граду”, истиче Валентина.

BosnianCroatianEnglishFrenchGermanItalianRussianSerbianSpanish