Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Епидемија не јењава, за шест дана седморо заражених и једно преминуло лице у Српцу

Епидемиолошка ситуација на подручју србачке општине и даље је неповољна јер је још увијек у порасту број особа које се јављају на преглед због респираторних тегоба а готово свакодневно се биљеже нови случајеви вируса корона.

У протеклих шест дана путем PCR теста евидентирано је седморо особа ИЗ Српца које су заражене новим вирусом од чега чак четворо њих у посљедња 24 часа. У овој седмици регистрован је и један смртни случај лица из Српца које је обољело од вируса корона а имало је и низ придружених обољења.

Закључно са данашњим даном у изолацији се налази 108 особа из Српца од чега је 37 активно позитивно на вирус корона. Од почетка пандемије заражено је 715 особа од чега се опоравило 651 а преминуло је 27 особа.

Општински штаб за ванредне ситуације још једном скреће пажњу на изразито неповољну епидемиолошку ситуацију и подсјећа на поштовање свих препоручених мјера које су донијеле надлежне републичке и општинске институције, што ће у наредним данима бити контролисано од стране инспекцијских органа.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *