Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Едукација средњошколаца поводом Међународног дана безбједног интернета

Едукација средњошколаца поводом Међународног дана безбједног интернета

Полицијски службеници Полицијске станице Србац одржали су јуче и данас едукативна предавања за 67 ученика првог разреда Центра средњих школа “Петар Kочић” Србац поводом Међународног дана безбједног интернета.

Предавања су одржана са циљем подизања свијести код дјеце и младих о употреби интернета.

Kомандир Полицијске станице Србац, Синиша Шњегота, рекао је да су се на овај начин ученици информисали о опасностима којима су начешће изложена дјеца и млади. Они су едуковани о ризичним ситуацијама у којима се могу наћи уколико неправилно употребљавају друштвене мреже, као и о начинима на који могу да се заштите и коме да их пријаве.

Шњегота истиче да је веома важна правилна употреба интернета јер је савремена технологија све више присутна у свакодневном животу и напомиње да је неопходно водити рачуна о заштити личних података.

“Веома је важно да дјеца на друштвеним мрежама и у комуникацији са људима које тим путем упознају никада не дају своје личне податке као што су матични број, пин кодови и слично”, каже Шњегота.

Он одаје да ће овакве активности бити настављене и у наредном периоду јер безбједност дјеце мора да буде приоритет комплетног друштва.