Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Дружењу Kаочана присуствовало око 130 мјештана

Дружењу Kаочана присуствовало око 130 мјештана

Са жељом да се очува саборност међу људима, протеклог викенда је одржано друго дружење Kаочана којем је присуствовало око 130 мјештана, највећим дијелом млађе популације.

Иницијатор дружења је била група млађих мјештана, у сарадњи са Савјетом мјесне заједнице Kаоци, а другу годину заредом забиљежен је одличан одзив.

Дружење је организовано у Свадбеном салону “Савић” у Повеличу, а међу присутнима су били и начелник општине Млађан Драгосављевић и посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милан Петковић, који воде поријекло из Kаоца.

Присутнима се обратио предсједник Савјета МЗ Kаоци, Небојша Драгосављевић, који је поручио да је ово један од начина да сачувају вјеру и традицију њиховог краја.

“Исказали смо опредјељеност да заједнички радимо за добробит нашег села како би омогућили останак младих на овом подручју. Жеља свих је да наредне године дружење организујемо у нашем дому у Kаоцима, чија реконструкција је у току”, рекао је Драгосављевић и додао да ће се дружења и наредних година организовати задње суботе у мјесецу октобру.

Честитке на организацији упутио је и протонамјесник Александар Kустурић, парох Храма Свете Марије Магдалине у Kаоцима, који се такође одазвао позиву на дружење.

У склопу котизације за учешће, за Kаочане је обезбијеђен ручак и пиће, уз живу музику, а дружење је потрајало до касних вечерњих часова.