Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Друга Савска регата окупила 24 пловила

Друга Савска регата окупила 24 пловила

Протеклог викенда одржана је друга по реду Савска регата Градишка-Србац у организацији Града Градишка, Општине Србац, Kултурног центра Градишка, Центра за културу и спорт Србац и Наутичког клуба Сидро Србац.

Радован Митраковић, предсједник НK Сидро, рекао је да је регата протекла у најбољем реду а радује чињеница да се из године у годину повећава број наутичара који узимају учешће.

“Из Српца пут Орубице, гдје је одржано заједничко дружење заљубљеника у ријеку Саву, кренула су 24 пловила из Градишке и Српца. Иако нас је пратила киша, није нам представљала велики проблем. Захваљујем се свима који су помогли у квалитетној организацији регате. Посебна захвалност иде Државној граничној служби која је патролним чамцем испратила комплетну регату као и МУП-у Републике Српске који је обезбјеђивао овај догађај”, рекао је Митраковић.

Према његовим ријечима, наутичари имају заједнички проблем када су у питању везови за пловила, поготово у јесењем и зимском периоду када је водостај висок.

“Надамо се што скоријој реализацији пројекта изградње марине на ушћу Врбаса у Саву који би требао ријешити проблем изласка на ријеку“, рекао је Митраковић.