Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

“Дрим Тим” већ деценију и по расадник фудбалских талената у Српцу

“Дрим Тим” већ деценију и по расадник фудбалских талената у Српцу

Школа фудбала “Дрим Тим” из Српца већ 15 година дјелује на подручју србачке општине и кроз њу је прошло више стотина младих талената, од којих многи и данас успјешно играју у клубовима широм Републике Српске, БиХ и окружења.

Овај спортски колектив од оснивања предводи дугогодишњи спортиста и успјешни тренер Дражен Драгосављевић а са полазницима већ пет мјесеци раде нови тренери Јована Јанковић и Милован Врсајковић.

Тренутно окупљају око 20 дјечака и дјевојчица, узраста од четири до осам година, који имају прилику да науче основе фудбалске игре, усаврше технике и вјештине и стекну такмичарски дух, уз бројна путовања и дружења која су саставни дио ове фудбалске школе.

Протеклог викенда србачки малишани су учествовали на свом првом такмичењу, Турниру пријатељства у Бањалуци, гдје су одиграли шест утакмица са вршњацима из бањалучких клубова и школе фудбала србачке Слоге, што је за њих било непроцјењиво искуство.

“Након вишемјесечног рада наши полазници су по први пут одиграли такмичарске утакмице, стекли бројна пријатељства и вратили се кућама пуни утисака. Ово је тек почетак, предстоји нам много рада и тренинга а у плану већ имамо неке нове утакмице”, каже тренер Јована Јанковић.

Она је такође прошла школу Дрим Тима и касније са успјехом играла за бројне женске клубове у Српској и окружењу.

“Из личног искуства знам колико је важно да се од малих ногу крене са бављењем спортом што је важан фактор у развоју сваког дјетета. У Дрим Тиму се дјеца на правилан начин уводе у свијет фудбала а наши чланови су протеклих година имали прилику да играју на бројним домаћим и међународним такмичењима и врате се кући са прегршт пехара и медаља”, рекла је Јанковић.

Додаје да им је у фокусу рад са најмлађима, узраста до осам година, али имају и пар старијих чланова. Уколико буде више заинтересованих, постоји могућност да формирају додатну групу.

Тренинзи се одвијају два пута седмично у Спортској дворани “9. јануар”, уторком у 18 и петком у 19 часова а цијена мјесечне чланарине је 30 KМ. Сви они који желе да постану њихови чланови, могу им се придружити у овим термнима.

“Стално вршимо упис нових чланова и радује нас што су родитељи препознали озбиљност и професионалност у нашем раду и што полазници показују вољу и жељу за тренирањем и напредовањем. Многи наши чланови су добијали позив за учешће у разним камповима што свједочи да се наш рад итекако прати и вреднује и да стварамо квалитетно окружење за правилан фудбалски развој наших малишана”, рекла је Јанковић.

BosnianCroatianEnglishFrenchGermanItalianRussianSerbianSpanish