Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Дојава о постављеној бомби у средњошколском центру у Српцу

Дојава о постављеној бомби у средњошколском центру у Српцу

На мејл адресу Центра средњих школа “Петар Kочић” Србац ноћас у 3.50 часова стигла је анонимна дојава о постављеној бомби због чега јутрос није почела настава а ученици, професори и радно особље удаљени су из школских просторија.

Директор школе, Миленко Живанић, каже да је дојава стигла у “нежељену пошту” школског мејла, такозвани “спам”, а насловљена је са “Страх”.

“Увидом у поруку позвали смо полицију и обавијестили ресорно министарство а ученике и раднике смо евакуисали на безбједну удаљеност, односно на школско игралиште. За сада је извјесно да нећемо имати први час а да ли ће настава данас бити у потпуности обустављена о томе ће одлучити министарство”, рекао је Живанић.

Сличне дојаве добиле су и школе у Бањалуци, Дервенти, Новом Граду, Петрову, Приједору, Требињу, Рибнику, Добоју, Бијељини, Модричи, Вукосављу, Сокоцу и Kостајници.

У ресорном министарству су издали саопштење у којем се потврђује да је велики број школа у Републици Српској запримио мејл са дојавом о бомбама.

“Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске извршили су противдиверзионе прегледе у великом броју школа а тамо гдје још увијек није завршен, лице мјеста се обезбјеђује и оне неће бити отворене док год се преглед не заврши, односно на утврди да нема безбједносних пријетњи”, наводи се у саопштењу.

Прије седам дана анонимне дојаве о постављеним бомбама добиле су и бројне школе у Сарајеву а прије двадесетак дана и више стотина школа широм Србије, али за сада се ти случајеви не могу довести у вези са најновијим дојавама у Српској.