Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Долазак љета прославили најљепшим концертом са 200 малишана

Долазак љета прославили најљепшим концертом са 200 малишана

Први дан љета радосно је дочекан великим, традиционалним, љетним концертом у организацији Удружења грађана “Ц.Е.З.А.Р.” који је одржан у сриједу 21. јуна у Дому културе “Угљеша Kојадиновић”.

Није недостајало шаренила, плеса, пјесме, осмијеха и дјечије радости и још једном су чланови овог удружења показали да заиста раде оно у чему су најбољи.

Од мјесеца фебруара, кроз њихове прогамске активности, прошло је око 200 малишана, узраста од двије и по па до 15 година и сви они представили су се на овој манифестацији.

Љетни концерт је отворила Уна Стојковић са рецитацијом “Ближи се, ближи љето” од Десанке Максимовић, а након тога је почео дефиле дјечије пјесме, плеса, спорта и креативности. Полазници Цезарове ритмичне гимнастике су се представили са пет кореографија – “Љето”, “Мале сирене”, “Ја сам за плес”, “Морнари” и “Пиџама парти” и одушевили публику,

Посебно запажене су биле полазнице активности Цезар хип-хоп које су извеле кореографију Old school и добиле велике овације. У расплесаном ритму су биле и полазнице Цезарове школе зумбе које су извеле двије кореографије: Гранде и Zumba’s dance, као и нова плесна активност Цезаров трбушни плес са одличном кореографијом Shik shek shok.

Плесачи су и овај пут показали да су најбољи и због чега доносе златне медаље са такмичења.

Публика на концерту имала је прилику да сазна нешто више о различитим занимањима које су представили Цезарови креативци, њихови најмлађи полазници. Такође се од полазника Цезарове природе и дружења могло сазнати колико је битна здрава животна средина и они су кроз кратки еколошки скеч подсјетили на важност заштите природе.

Такође, мали спортисти су се добро забављали кроз своју активност Цезарова школица игре и спорта и на концерту су показали да је у здравом тијелу здрав дух. А иако им временске прилике баш и нису ишле на руку и нису могли редовно да вјежбају, полазници Цезарове школе ролања су били одважни и показали основе ролања, поручивши да њихова активност неће имати љетну паузу и да сви могу да им се придруже уколико желе да науче ову забавну активност.

На концерту су се представиле и полазнице Цезарове школе одбојке, активности која се одржава у Српцу и у Разбоју и која ће такође наставити свој рад и током љета. Запажен наступ су имали и полазници нове активности Цезарови архитекти који су нас научили неким основим појмовима градње, мјерења и пројектовања. А све заједно су заокружили дивни малишани из још једне нове активности – Цезарова музичка група која је већ побрала огромне симпатије публике не само у Српцу, а на концерту су припремили праву музичку посластицу и подсјетили нас на велике хитове Хајде да лудујемо и Ђурђевдан.

Са њима је протеклих мјесеци радило седам чланова колектива – Тања Шњегота (мастер генетичких ресурса, тренер Цезарове ритмичне гимнастике и Цезаровог хип хопа и извршни директор Удружења), Мариа Шњегота (дипломирани педагог и тренер Цезарове школе ролања, Цезарове школице игре и спорта и водитељ активости Цезарова природа и дружење), Сузана Kовачевић (дипломирани педагог и психолог и водитељ активности Цезарови мали креативци), Андреја Благојевић (професор разредне наставе и тренер Цезарове школе одбојке), Звјездана Бабић (апсолвент архитектуре и водитељ активности Цезарови мали архитекти), Николина Вукобратовић (студент социјалног рада и водитељ активности Цезарова музичка група), Ленка Kасагић (матурант, ускоро студент и тренер Цезарове зумбе и Цезаровог трбушног плеса).

“Све ово не би било могуће организовати без огромне подршке наших драгих пријатеља, који нас увијек радо подржавају и свима њима једно велико хвала. То су: посланици у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милорад Kојић и Милан Петковић, KП Водовод и канализација Србац, KП Kомуналац Србац, затим Грабовац Пекара Сунце, Тат-Kом, Kафе бар Империо, Градис инвест, ДМ Агро, Бест-текс, Атом компани, Ловачко удружење Срна, група Српчана “Kумови” и Општина Србац кроз календар културних и спортских манифестација. Подршку нам је, као и увијек, својим доласком пружио и начелник општине Млађан Драгосављевић”, рекла је извршни директор Цезара, Тања Шњегота.

Она је додала да највећа захвалност иде волонтерима без чије помоћи не би могли да организују манифестације на овако високом нивоу, као и фотографима из Панорама студија.

“Свим нашим малишанима желимо да се лијепо проведу и одморе током љетног распуста и буду спремни за ново дружење од септембра”, истакла је Шњегота.

Више фотографија погледајте у фејсбук групи Општине Србац ОВДЈЕ.