Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Доктор наука Драгана Шњегота представила Српчанима своја животна искуства

У Удружењу грађана „Ц.Е.З.А.Р.“ Србац синоћ је одржано прво дружење младих под називом “Kафа са…”, које има за циљ промоцију позитивних прича о раду и успјеху младих људи са подручја наше општине и региона.

У гостима Цезару је била Драгана Шњегота, доктор биолошких наука и доцент на Природно-математичком факултету у Бањалуци, која је одржала презентацију о свом раду и успјеху, бавећи се науком и истражујући сивог вука.

Захваљујући науци, Драгана је кренула у многа путовања, од Холандије, Србије, Словеније, Мађарске, Пољске, Турске, па све до Енглеске и Kембриџ универзитета.

“Циљ презентације је био да младим људима покажем да бављење науком није само досадно исчитавање књига и рад у лабораторији него да се уз то може путовати широм Европе, и то потпуно бесплатно. На путовањима можете упознати нове људе који вам касније могу бити од користи у научном раду. Моја порука младима је да искористе разне тренинге и акције да обогате своје животно искуство и обиђу дестинације које никада прије тога нису посјетили”, рекла је Драгана.

Презентација “Моје путовање са вуком кроз Европу” била је прилика за обиљежавање Међународног дана дјевојака и жена у науци (11.02.), као и Дарвиновог дана (12.02.).

Извршни директор Цезара Тања Шњегота рекла је да је ово прва од многих презентација које ће „Ц.Е.З.А.Р.“ реализовати у будућем периоду.

“План је да барем једном мјесечно угостимо неку занимљиву младу особу, која ће одржати мотивациону презентацију, како за младе, тако и за све остале суграђане”, рекла је Тања.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *