Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Десеточлана телевизијска екипа из Србије снимала емисије о Српцу

Општина Србац промовисаће своје привредне, туристичке и друге потенцијале пред милионским аудиторијумом захваљујући десеточланој телевизијској екипи из Србије која је у протекла два дана снимала емисије о нашој локалној заједници.

Ради се о екипи локалне телевизије „Галаксија 32“ из Чачка која продуцира емисије за Агро ТВ, први специјализовани кабловски телевизијски канал посвећен пољопривреди, природи, традицији и култури а који се путем кабловских оператера емитује у Српској, Србији и околним државама, а који је дио групације Арена Спорт.

Једна од њих емисија „Агро караван“, која је веома популарна и гледана на Агро Тв-у, јер се кроз њу упознају градови, села, варошице, људи, традиција и обичаји народа ових крајева. Kроз „Агро караван“ до сада су презентовани потенцијали 160 општина и градова у Србији и Републици Српској, а на овај начин ће бити представљене и промотивне вриједности општине Србац.

Kонцепција емисије је таква да се кроз њу гледаоцима презентују занимљиве приче и добри и вриједни домаћини.

Снимајући у Српцу, екипа „Агро каравана“ је обишла села широм србачке општине и разговарала са нашим успјешним пољопривредницима који се баве ратарством, повртарством, воћарствим, перадарством и другим пољопривредним културама, а обавили су и интервју са начелником општине Млађаном Драгосављевићем и начелником Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марком Михољчићем.

Посјетили су и наш највећи привредни субјект, Перутнину Птуј и обишли туристичке локалитете попут Етно кампа „Платане“, а били су у посјети и спортско-рекреационом центру „Бардача“ и језеру Стублаја. Том приликом обавили су интервју и са директорицом Туристичке организације Србац, Радисавом Шушчевић.

Нарочиту пажњу посветили су духовности и традиционалним обичајима, па су тако разговарали са предсједником Ансамбла народних игара „Лијевче“ Јорданом Kуваљом и чланицама Удружења жена Србац које су им припремиле презентацију ручних радова и домаћих специјалитета. Обишли су манастир Осовица који је на њих оставио снажан утисак а остали су задивљени и љепотом православног храма Васкрсења Господњег који ће у њиховој емисији такође добити значајан простор.

Вјерски туризам у Српцу биће промовисан и кроз вјековно пријатељство српског и пољског народа и братимљење општина Србац и Новогрођец, због чега су представници Агро Тв-а посјетили и пољско гробље у Старом Мартинцу, које је уврштено на листу националних споменика у БиХ, као и заједничко гробље Југословена и Пољака у Српцу.

Да у нашој општини живе талентовани људи који на најљепши начин презентују нашу традицију, представиће у емисији слијепи музичар Дејан Ристић из Српца који ће отпјевати и одсвирати на хармоници једну од народних пјесама које је лично компоновао.

У емисијама ће се нарочито наћи мјеста за лијепе примјере очувања здраве животне средине, попут активности удружења грађана „Ц.Е.З.А.Р.“ на адаптацији градског парка у Српцу, а посебна пажња биће посвећена ликовно-еколошкој колонији „Бардача“ као једној од најстаријих манифестација ове врсте на нашим просторима.

Гледаоци широм региона имаће прилику да се кроз емисије упознају и са традиционалним србачким манифестацијама попут Гастро феста, Тракторијаде, Бициклијаде, Регате и других.

Емисије ће се моћи погледати на М:теловој телевизијској платформи на Агро Тв-у који се налази на каналу 501. Премијера прве емисије „Агро каравана“ о Српцу биће емитована у недјељу 14. фебруара са почетком у 16 часова а термин друге емисије биће накнадно одређен.

Они који не буду у могућности да погледају емисију на овај начин, моћи ће то да учине од 19. фебруара путем You Tube канала Агро Тв-а.

Поред новинара, водитеља и сниматеља чачанске телевизије који су вриједно снимали два дана у Српцу, у госте нашој општини стигли су и вршилац дужности директора и главни и одговорни уредник Ненад Николић, као и један од власника телевизије „Галаксија 32“ и продуцент Агро Тв-а, Милољуб Петровић – Мишец.

У Републици Српској до сада су снимали емисије у Лакташима, Градишци, Вишеграду, Требињу, Мркоњић Граду и другима, а наредна два дана биће стационирани у Челинцу.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *