Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Делегација Републичког педагошког завода у радној посјети Српцу

Делегација Републичког педагошког завода у радној посјети Српцу

Представници Републичког педагошког завода Републике Српске, на челу са директором Слађаном Танасић, данас бораве у Српцу гдје ће присуствовати састанцима актива директора основних и средњих школа приједорске регије на којима ће се разговарати о свим отвореним питањима која се тичу образовног система у Републици Српској.

Након тога ће узети учешће у раду конференција на којима ће бити вршена провјера постигнућа ученика петих и деветих разреда основних школа ове регије.

У делегацији Републичког педагошког завода су и начелник одјељења за предшколско и основно васпитање и образовање Славко Драгосављевић, начелник одјељења за средње образовање и васпитање Милија Марјановић и начелник одјељења за вредновање квалитета васпитно-образовног рада Зоран Богдановић.

Прије састанка актива директора, одржан је састанак у згради Општинске управе са начелником општине Млађаном Драгосављевићем и начелником одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марком Михољчићем, као и директорима основних школа из Српца и Центра средњих школа „Петар Kочић“.

На састанку је било ријечи о актуелној проблематици у васпитно-образовном раду, при чему је од стране директора истакнута добра сарадња са локалном управом и родитељима ученика а наглашене су и неке потребе, попут инсталирања видео надзора у централној и подручним школама „Доситеј Обрадовић“ Разбој, ангажовања школског педагога у ЦСШ „Петар Kочић“ и слично.

Организован је и обилазак средњошколског центра и основне школе у Српцу, гдје је руководство школе упознало директорицу Републичког педагошког завода и начелника општине са извођењем наставе и радовима који су извршени на реновирању школских просторија, нарочито када је ријеч о Центру средњих школа гдје је недавно извршена реконструкција комплетног објекта.

Очекује се да ће данашњим догађајима присуствовати око 300 просвјетних радника из приједорске регије.