Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Девета србачка бициклијада у недјељу 21. маја

Девета србачка бициклијада у недјељу 21. маја

Девета по реду србачка бициклијада биће одржана у недјељу 21. маја у организацији Туристичке организације општине Србац, Oпштине Србац и фирме “Kолектор ЦЦЛ” која је и генерални покровитељ манифестације, oдлучено је на првој сједници одбора за организацију ове манифестације.

Организатори су одлучили да учесници ове године возе дионицу из центра Српца преко Kобаша и Нове Веси до манастира Осовица. Након паузе, повратак је планиран преко Мотајице до Горње Лепенице, а затим кроз Ситнеше до Српца.

Према ријечима Радисаве Шушчевић, директорице Туристичке организације општине Србац, окупљање бициклиста планирано је у 9 часова у центру Српца, а старт је у 10 часова како би се организовао дефиле улицама града.

Учествовати могу сви заинтересовани љубитељи вожње бицикла, а дјеца до 12 година моћи ће учествовати у бициклијади уз пратњу родитеља. На позив Kолекторa ЦЦЛ, ове године на србачкој бициклијади би требало да наступе и бициклисти из Словеније чиме би она попримила и међународни карактер, каже Радисава Шушчевић.

За све учеснике, “Kолектор ЦЦЛ” ће обезбиједити мајице и качкете, те ће им се подијелити леци са прописаним безбједоносним мјерама и пропозицијама.

Учеснике бициклијаде пратиће патроле Полицијске станице Србац, екипе Дома здравља и механичарске екипе у случају квара на бициклу.

За све учеснике по доласку у манастир Осовицу биће обезбијеђени ручак и освјежења, а ту је планирана и подјела награда изненађења, каже Радисава Шушчевић.

Она је у име организотора упутила позив за све љубитеље бициклистичке вожње да узму учешће у овој манифестацији која је једнако занимљива и за рекреативце и за оне који се професионално баве бициклизмом.