Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Два нова случаја вируса корона у Српцу

У посљедња 24 часа на подручју србачке општине регистрована су два нова случаја вируса корона, саопштено је из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац.

Ради се о мушкарцима средње животне доби који имају блаже симптоме и налазе се у кућној изолацији.

Закључно са данашњим даном у кућној изолацији се налази 40 особа из Српца, од чега је 14 активно позитивно на вирус корона.

На територији Републике Српске у протекла 24 часа евидентирана су 184 нова случаја вируса корона а тестирано је 890 лабораторијских узорака.

Ради се о 82 мушке и 102 женске особe, од којих је 28 млађе, 115 средње и 41 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 43 особе су из Бањалуке, 29 из Вишеграда, по 15 из Бијељине и Требиња, девет из Приједора, по шест из Kалиновика и Теслића, по пет из Зворника, Источног Новог Сарајева и Невесиња, по четири из Добоја, Модриче и Прњавора, по три из Источне Илиџе, Kотор Вароша, Лакташа, Мркоњић Града и Угљевика, по двије из Брода, Дервенте, Пала, Сокоца, Српца и Челинца и по једна из Братунца, Гацка, Језера, Лопара, Хан Пијеска, Шамца и Шипова.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 16 смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона.

Ради се о 11 мушкараца и пет жена, средње и старије животне доби од којих су четири особе из Бањалуке, три из Градишке, по двије особе из Шамца и Теслића и по једна особа из Kрупе на Уни, Билеће, Пала, Бијељине и Kотор Вароша.

До сада је у Републици Српској потврђено 37.703 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 1.846 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published.

BosnianCroatianEnglishFrenchGermanItalianRussianSerbianSpanish