Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Дан жалости у суботу 17. јуна због погибије фудбалера Милована Новаковића

Дан жалости у суботу 17. јуна због погибије фудбалера Милована Новаковића

Због трагичне погибије и прерано угашеног живота нашег суграђанина Милована Новаковића из Ситнеша (29), који је настрадао јутрос у саобраћајној несрећи, начелник општине Млађан Драгосављевић прогласио је суботу 17. јуна Даном жалости у општини Србац.

Дан жалости обиљежава се спуштањем заставе на пола копља на згради Општинске управе и јавних предузећа и установа. На јавним мјестима тог дана неће се одржавати програми јавног, културног и забавног карактера.

Позивају се сва физичка и правна лица која обављају угоститељске дјелатности да своје пословање прилагоде Дану жалости.

Милован Новаковић, који је поријеклом из Ситнеша, погинуо је јутрос у 5.50 часова у саобраћајној несрећи на магистралном путу Градишка-Бањалука у мјесту Ровине, када се путничко возило марке “фиат” којим је управљао, сударило са теретним моторним возилом ДАФ са прикључним возилом, којим је управљао Миодраг Блесић (49), из Лакташа.

Новаковић је током богате спортске каријере играо у више клубова у Републици Српској и Федерацији БиХ, а између осталог бранио је боје србачке Слоге и Црвене земље из Нове Веси.

Још са непуних 15 година запазили су га у Црвеној земљи гдје је као један од најмлађих фудбалера заиграо за први тим. Био је својевремено и на проби у београдском Партизану, чији скаути су га пратили на утакмицама.

Наступао је и за Звијезду 09, НK Орашје, Kозару из Градишке, Дрину из Зворника, Славију из Источног Сарајева, Kрупу и Љубић, а задњих неколико година провео је у Аустрији гдје је носио дрес четвртолигаша SC Geomix Liezena као и ASV Bad Mitterndorfa са којим је освојио регионални куп.

Ове сезоне био је члан екипе FC Judenburg која се такмичи у четвртој аустријској лиги. У сезони 2022/23. постигао је четири поготка, а био је стријелац у посљедњем колу првенства које је одиграно 9. јуна ове године, када је постигао једини погодак за свој тим у побједи од 1:0.

Милован Новаковић је у више наврата наступао на турнирима у малом фудбалу у Српцу, Ситнешима и другим општинама и градовима у Српској и окружењу, гдје је био један од најбољих стријелаца.

У школским данима такође се истицао у спортским резултатима, нарочито као ученик Основне школе “Вук Kараџић” у Ситнешима.

Био је међу најзаслужнијима за освајање првог мјеста његове школе на општинском такмичењу у малом фудбалу и другог мјеста на регионалном такмичењу у Приједору. Заузео је прво мјесто у тркама на 100, 200 и 800 метара и бацању кугле на општинском такмичењу у атлетици а свој таленат је показао и на регионалном такмичењу у трчању на 800 метара у Приједору, гдје је надмоћно побиједио своје вршњаке.

У готово свим спортским дисциплинама био је неприкосновен међу својим вршњацима, показујући изузетне физичке предиспозиције, спретност у баратању лоптом, брзину и сналажљивост, по чему је био међу највећим спортским талентима у србачкој општини.

Датум и мјесто одржавања сахране Милована Новаковића биће накнадно утврђено након завршетка обдукције, која ће бити обављена у Заводу за судску медицину Републике Српске.