Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Градски турнир у малом фудбалу почиње 10. јула

Градски турнир у малом фудбалу почиње 10. јула

Јубиларни шездесети градски турнир у малом фудбалу “Србац 2023” почеће у понедјељак 10. јула на стадиону за мале спортове у Српцу.

Ово је одлучено на првој сједници организационог одбора која је одржана данас у скупштинској сали под предсједавањем Бранка Граховца.

Организациони одбор је једногласно донио одлуку да се фонд награда остави на истом нивоу као и прошле године, у износу од 5.000 KМ, са циљем да се анимира што више екипа које би узеле учешће.

Побједничкој екипи ће припасти новчана награда од 3.000 KМ, другопласираној 1.000 KМ а за треће мјесто награда износи 500 KМ.

Предсједник организационог одбора, Бранко Граховац, рекао је да је потребно одговорно приступити организацији турнира јер је то најмасовнија љетна манифестација у нашој општини која ће трајати 12 дана. Он је рекао да очекује учешће око двадесетак екипа и да ће осим награда за три првопласиране екипе ове године бити подијељене и појединачне награде у пет категорија.

“У протекле двије године смо привукли много већи број гледалаца јер смо ограничили турнир на домаће екипе из наше општине. Kотизација износи 100 KМ. Нисмо ишли на повећање јер нам је жеља да привучемо што већи број екипа. Ове године имамо и појединачне новчане награде у пет категорија за што ћемо издвојити 500 KМ а у плану је да наградимо најбољег младог играча, најбољег голмана, најбољег стријелца, најбољег играча и фер плеј екипу. Сматрам да треба и на овај начин мотивисати играче, како колективно тако и појединачно“, рекао је Граховац.

Он је изразио наду да ће временски услови дозволити да се турнир заврши за 12 дана као што је и планирано и да ће одзив публике бити добар.

“Екипе се могу већ од сутра пријављивати а једна од новина је што је Женски фудбалски клуб Србац изразио жељу да узме учешће на турниру, што је организациони одбор једногласно прихватио и подржао”, рекао је Граховац.

Што се тиче суђења, он сматра да ће бити квалитетно и поштено.

“Покушаћемо довести професионалце али и да убацимо понеког нашег младог судију који изрази жељу да заједно са њима суди, обзиром да је на једној утакмици обавезно присуство двојице судија“, рекао је Граховац.

Ова спортска манифестација планирана је по Kалендару културних и спортских манифестација на подручју општине Србац за 2023. годину.

Сједници организационог одбора је присуствовао и начелник општине Млађан Драгосављевић.