Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Горан Плотан реизабран за предсједника Борачке организације општине Србац

Горан Плотан реизабран за предсједника Борачке организације општине Србац

Делегати скупштине Борачке организације општине Србац данас су на конститутивној сједници реизабрали Горана Плотана за предсједника ове организације.

Плотан је борац прве категорије и ратни војни инвалид са сто одсто инвалидитета. Он је на приједлог 17 мјесних борачких организација предложен као једини кандидат да у наредном мандатном периоду обнавља функцију предсједника.

Захваљујући се мјесним одборима и делегатима што су му дали подршку, Плотан је изразио задовољство што су Борачку организацију вратили у нормалне токове и унаприједили статус борачких категорија.

“Било је доста проблема јер смо били финансијски задужени али успјели смо вратити све дугове. У прошлом периоду смо основали Фонд солидарности и реализовали 46 акција, а у те сврхе смо утрошили око 94.000 KМ. Већ сутра имамо састанак у Бијељини са предсједником Борачке организације Републике Српске, министром за борачко-инвалидску заштиту и директором Фонда за инвалидна лица из Приједора гдје ћемо покушати наметнути нека питања како би додатно помогли борцима у Српцу и шире”, рекао је Плотан.

Он истиче да ће сљедећи задатак бити да у Српцу, као највећој мјесној борачкој организацији која осим централног спомен обиљежја нема друго обиљежје за 21 погинулог борца из мјеста Србац, покушају у новој порти Храма Васкрсења Господњег, у договору са протојерејом Жељком Сарићем, направити спомен чесму.

“Борачка организација није сама у могућности то реализовати па ћемо тражити подршку од општинске управе и ресорног министарства“, рекао је Плотан.

Према његовим ријечима, од октобра би требао кренути јединствени борачки додатак за све борце.

„Наш прошли сазив и ја као делегат у Скупштини Борачке организације Републике Српске смо истицали да сви борци колико су били дана у мјесецу у рату добију тај борачки додатак и видим да је то напокон договорено и да ће кренути“, рекао је Плотан.

Он се осврнуо на проведене изборе у борачкој организацији и рекао да су имали притисака од неких других организација које су хтјели оспорити њихов рад.

„То смо спријечили и нисмо дозволили да наше руководство и људе бира нека друга организација и због тога сам веома поносан“, закључио је Плотан.

Обновљен је и мандат предсједнику Одбора породица погинулих и заробљених бораца Бранку Граховцу, као и предсједнику Одбора ратних војних инвалида, Горану Тривунићу.

На челу Предсједништва скупштине Борачке организације општине Србац и наредне четири године остаће Драган Алексић.

За чланове Скупштине БОРС-а из Борачке организације општине Србац изабрани су Душко Митрић из реда чланова бораца и Бранко Граховац из реда чланова породица погинулих бораца.

Данас је одржана и прва конститутивна сједница скупштине привредног друштва за запошљавање инвалида “Борац” на којој је вршилац дужности директора Дамјан Драгосављевић једногласно изабран за директора у наредне четири године.

Горан Плотан, предсједник Борачке организације, рекао је да је предузеће “Борац” било у великом финансијском проблему који су настали у неком ранијем периоду али су успјели зауставити гомилање дугова.

“У Борачкој организацији смо задовољни радом Драгосављевића, заустављен је губитак предузећа и помоћи ћемо да се у потпуности ријеши дуга”, рекао је Плотан.

Захваљујући се скупштини и Борачкој организацији на указаном повјерењу, Драгосављевић је рекао да је иза запослених у овом колективу тежак период. Он је обећао да ће у наредном мандатном периоду покушати направити конкретнији помак.

“Планирамо да добијемо апарат који смо дуго чекали што ће нам бити велика подршка у раду. Kад сам прије 17 мјесеци именован за вршиоца дужности директора нисам ни знао да сам наишао на велике проблеме. У протеклом периоду је заустављен тренд задужења предузећа а у свему нам је много изашла у сусрет Општина Србац. Исплатили смо свих 17 плата радницима и сада нисмо ником ништа дужни што је наш највећи успјех. Нећу ништа радити самовољно, заједно ћемо доносити одлуке и радити на добробит предузећа”, рекао је Драгосављевић.