Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Вучић и Додик у посјети новом вртићу у Српцу у четвртак, 3. августа

Вучић и Додик у посјети новом вртићу у Српцу у четвртак, 3. августа

Предсједник Републике Србије Александар Вучић и предсједник Републике Српске Милорад Додик обићи ће у четвртак, 3. августа у 16.30 часова новосаграђени вртић “Србија” у Српцу.

Након обиласка, планирано је обраћање званичника испред објекта вртића па се позивају грађани да присуствују овом историјском догађају јер ће по први пут предсједници двије републике, у исто вријеме, посјетити нашу локалну заједницу.

У изградњу новог вртића средствима Владе Републике Србије и Владе Републике Српске до сада је уложено 2,1 милион КМ а у завршној фази планирана је набавка намјештаја и реквизита и изградња дјечијег игралишта, паркинг простора и приступне саобраћајнице.

Нови вртић простире се на површини од 1687 квадратних метара, моћи ће примити преко 200 малишана и имаће много боље услове за боравак дјеце од садашњег вртића, са већим бројем просторија и играоница, зеленим површинама и другим садржајима.

Ово је трећи вртић који се гради у Српцу након што су први, који је изграђен 1972. године, уништиле поплаве, а други, који се користи од 1986. године, монтажног је типа са ограниченим роком трајања и смјештајним капацитетом.