Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Волонтери Цезара присуствовали еколошкој едукацији на Kозари

Волонтери Цезара присуствовали еколошкој едукацији на Kозари

Удружење грађана “Ц.Е.З.А.Р.” узело је учешће у излету на Мраковици кога је организовало Удружење “Мост” за младе из Градишке, Српца и Лакташа.

Поред дружења у прелијепом амбијенту националног парка Kозара, организована је едукација о заштити шума и кратко планинарење.

“Искористили смо лијепо и сунчано вријеме и провели један диван дан на Kозари. Ову екипу ускоро очекују нова дружења, будући да смо окупљени око заједничких идеја, које се тичу омладинског активизма, волонтеризма, те заштите и очувања животне средине”, рекла је извршни директор Цезара, Тања Шњегота.

Једна од планираних еколошких акција је пројекат “Екомотива” у склопу кога ће Цезар организовати бројне активности на отвореном са циљем повећања еколошког активизма и доприноса развоју еколошке свијести код грађана.

“Планирамо акције чишћења, радионице рециклаже, постављање канти за смеће на градским улицама, уређење зеленог кутка у просторијама нашег удружења, планинарење на Мотајици и друге активности. Позивамо волонтере заинтересоване за учешће да се пријаве”, рекла је Шњегота.

Њихови волонтери учествовали су недавно у акцији садње 20 садница платана у ужем градском језгру а одвијају се и друга дешавања у склопу редовних активности Цезара.

Једна од њих је дружење сваког петка у Цезару, у времену од 12 до 14 часова, када се организују разни квизови, мозгалице, стони тенис, одбојка, израда накита, цртање и други видови дружења.

“Сваки петак је прича за себе и оно што је битно јесте да су сва дружења петком бесплатна и организована управо према заинтересованости и афинитетима оних који дођу да се друже са нама. Чекамо вас већ у сљедећи петак, са новим занимљивим активностима”, рекла је Шњегота.

Она додаје да је продужен упис на Цезарову секцију плеса “зумба” због велике заинтересованости. Њихови полазници тренирају два пута седмично, и то дјеца петком у 18 и недјељом у 13.45 часова, јуниори петком у 16.45 и недјељом у 15 часова а одрасли петком у 19.15 и недјељом у 16.15 часова.

У Цезару тренутно трају почетне активности на пројекту “Запосли средњошколца” у оквиру кога ће један број ученика средњошколског центра добити прилику за прво запослење.

Чланови ове омладинске организације учествовали су од 10. до 13. марта и на првом Тузланском фестивалу слободе, у организацији Омладинског ресурсног центра Тузла – ОРЦ Тузла.

На Фестивалу је представљен завршни филм пројекта Цезара “Youth Corners od Trust and Peace”, који су припремили Немања Kраљ и Никола Живанић.Филм и наше удружење представиле су Сара Рацковић и Сашка Драгановић.

BosnianCroatianEnglishFrenchGermanItalianRussianSerbianSpanish