Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Водовод упутио честитку поводом Међународног дана вода

67 0 0 

Сваке године 22. марта обиљежава се Међународни дан вода. То је дан када се скреће пажња грађанима о значају питке воде и проблемима везаним за воду и водне ресурсе. Према процјени Генералне скупштине УН-а, чак милијарду људи у свијету нема приступ питкој води, а 2,5 милијарде људи живи без основних санитарних услова.

Овогодишња тема Свјетског дана вода је ,,Вредновање воде”.

У домаћинствима, школама и на радним мјестима вода значи здравље, хигијену и продуктивност, а у природи вода значи мир, склад и очување .

,,Данас је вода под екстремном опaсношћу од све већег броја становништва, све већих захтјева индустрије, пољопривреде, као и утицаја погоршања климатских промјена. Грађани Српца имају срећу да живе на подручју општине која има довољно водних ресурса и довољне количине питке воде, али то не значи да воду не треба штедјети, рационално користити и чувати од загађења”, каже директор КП ,,Водовод” Србац Драго Јовичић и додаје да и поред пандемије вируса корона и отежаних услова рада, Водовод континуирано врши испоруку питке воде својим потрошачима.

,,Овом приликом, свим грађанима са подручја општине Србац, честитамо Свјетски дан вода”, додаје Јовичић.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *