Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

У суботу 9. јула почиње турнир у малом фудбалу “Србац 2022“

У суботу 9. јула почиње турнир у малом фудбалу “Србац 2022“

Tрадиционални Градски турнир у малом фудбалу „Србац 2022“, 58. по реду, чији је покровитељ Општина Србац, почиње у суботу 9. јула на градском стадиону за мале спортове у Српцу.

На распореду ће бити четири утакмице а прва се игра од 19 часова.

„Велика је част бити носилац организације једног од најуспјешнијих турнира у нашој општини и шире и оно што смо одрадили прошле године само ћемо наставити по истом моделу јер се показало веома успјешним. За турнир је пријављено 17 екипа што је довољно за систем такмичења који смо планирали. Турнир ће трајати десетак радних дана уз евентуалне паузе. Kотизација по учеснику износила је 100 KМ а организациони одбор је утврдио да првак добије новчану награду од 3.000 KМ, другопласирана екипа 1.500 а трећепласирана 500 KМ. Kомесар такмичења је Жељко Бабић а комесар суђења Дарко Ћетојевић, наши искусни спортски радници који годинама раде овај посао. Турнир ће играти само сениорске екипе са подручја општине Србац”, рекао је предсједник организационог одбора Бранко Граховац.

Додаје да је Општинска управа ове године уложила велики труд и имала значајна улагања у инфраструктуру у близини стадиона за мале спортове.

“Захваљујући Општини Србац која је покровитељ турнира, данас је асфалтиран паркинг простор у близини стадиона за мале спортове што је уљепшало овај дио града и омогућиће гледаоцима боље услове за праћење утакмица, а поред Општине Србац велику подршку нам је пружила и Атос банка“, истакао је Граховац.

Подсјећа да је србачки турнир једна од најпосјећенијих спортских манифестација и позива грађане да дођу у што већем броју и уживају у утакмицама под рефлекторима.

“Истовремено почињемо велику хуманитарну акцију изградње куће Невени Игњатић из Српца која живи као подстанар у веома тешким условима са двоје дјеце од чега има једно дијете са посебним потребама. Одлучили смо да позовемо све грађане да учествују у овој акцији, не само за вријеме трајања турнира, већ да будемо сложни и јединствени и направимо кућу овој породици која то сигурно заслужује”, нагласио је Граховац.