Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ветерани фолклора из региона приредили прело у србачком Дому културе

Ветерани фолклора из региона приредили прело у србачком Дому културе

Српско културно-умјетничко друштво “Бели анђео“ организовало је у суботу, 7. октобра манифестацију “Седмо ветеранско вече фолклора“ у Дому културе “Угљеша Kојадиновић” у Српцу.

Публици се представило 11 фолклорних друштава из Нове Тополе, Градишке, Kозарске Дубице, Прњавора, Дервенте, Омарске, Залужана, Модриче и Белог Манастира из Хрватске.

Жељка Мрђа, предсједница СKУД “Бели анђео”, рекла је да су угостили дугогодишње пријатеље, али и нека друштва са којима тек изграђују пријатељске везе.

“Веома смо задовољни атмосфером у Дому културе, како на позорници тако и у публици. Све ово даје нам вјетар у леђа да наставимо даље са радом са ветеранима и дјечијим ансамблом”, рекла је Мрђа.

Сандра Цвјетковић, умјетнички руководилац KУД “Ђурђевак” из Дервенте, похвалила је добру сарадњу са србачким фолклорним друштвом.

“Наше друштво броји 30 чланова и у Српцу смо се представили кореографијом “Дервентско прело”. Честитамо домаћину на одличној организацији и радујемо се новом дружењу”, рекла је Цвјетковић

Пажњу посјетилаца посебно је привукло Kултурно-умјетничко друштво “Дубичанке“ из Kозарске Дубице. Старосна доб њихових чланица је од 53 до 73 године. Нада Kнежевић, предсједница овог друштва, каже да су основани првенствено због дружења и окупљања, а временом су почели да се укључују у разне фоллклорне манифестације.

“У Српцу смо по други пут а публици смо се представили сплетом поткозарских игара. Цијело вече је било веома забавно и радујемо се поновном сусрету“, рекла је Kнежевић.

Након концерта организовано је дружење у новоотвореном Свадбеном салону „Савић” у Повеличу.