Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Велика потражња за производима србачких жена на сајму у Бањалуци

Чланице Удружења жена Србац учествовале су на сајму „Плодови села малих произвођача“ који је одржан у Делта планету у Бањалуци гдје су представиле богату понуду својих производа.

Сајам је организован у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде, као и пољопривредним кластерима ГЛС, Kрајина и Уна-Сана а одржавао се 6-7. и 13-14. фебруара када се представило више од 50 произвођача.

Жене из Српца су учествовале на сајму 13. и 14. фебруара гдје су у времену од 10 до 21 час презентовале домаћу зимницу и колаче, чајеве, мелеме и тинктуре, као и друге производе прављене по домаћој рецептури.

Предсједница удружења Весна Смиљанић каже да је њихов изложбени штанд био веома посјећен и да су реакције посјетилаца и купаца биле одличне.

“Био је велики интерес за нашим производима а највише се тражио ајвар и пекмез. Доживјеле смо прелијепо искуство и склопиле нова познанства”, рекла је Смиљанић.

Она додаје да су Бањалучани препознали квалитет њиховог пекмеза од шљива који се солидно продаје у Kрајишкој кући, тако да ће сарадња бити проширена.

“Већ наредне седмице у Kрајишкој кући ће се моћи купити и наши медењаци који су успјешно прошли хемијску анализу и показали изузетан квалитет”, истакла је Смиљанић.

Према њеним ријечима, ускоро се планира нови сајам у Српцу који ће бити одржан за Међународни дан жена – 8. март.

“Ових дана смо у знаку прве годишњице рада нашег удружења и за сада је у плану да то обиљежимо 5. марта на пригодан начин, а детаље ћемо утаначити наредних дана”, рекла је Смиљанић.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *