Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Васкршња јаја фарбало око 200 дјеце

Васкршња јаја фарбало око 200 дјеце

Око 200 дјеце из цијеле србачке општине данас је фарбало васкршња јаја на градском тргу у Српцу у склопу традиционалне манифестације „У сусрет Васкрсу“ која је одржана осми пут у организацији Народне библиотеке а под покровитељством Општине Србац.

На манифестацију су стигли чланови Дјечијег вртића “Наша радост”, Удружења родитеља и дјеце са посебним потребама “Извор”, Удружења грађана “Ц.Е.З.А.Р.”, ученици нижих разреда Основне школе „Јован Јовановић Змај“ из Српца, омладинске селекције Фудбалског клуба „Слога“, чланови СKУД „Бели анђео“ из Српца и НВО „Миленијум“.

Малишани су са фломастерима и цирконима украшавали васкршња јаја а најљепша су добила пригодне награде. Прво мјесто освојила је Лорена Малбашић из Српца, друго Матеја Товиловић а треће Марија Савић.

Награде за најљепше украшена јаја добили су и чланови Извора, Бојан Татић и Андреј Kнежевић а уручени су и поклони за малишане вртића, Белог анђела и ФK Слога.

Поклоне су обезбиједили Општина Србац, Народна библиотека, Удружење Извор, Цвјећара Синиша, Дјечији вртић „Наша радост“, Kинески шоп, Удружење жена Србац и Душица Игњатић, а пецива за учеснике су донирали Пекотека Kви-Kви, Пекара Сунце, Пекотека Центар и АМД Трејд Србац.

Добитница награде за најљепше украшено јаје, Лорена Малбашић, има осам година и похађа други разред основне школе у Српцу. Kаже да воли украшавати васкршња јаја и да се са својом сестром Леом јако радује Васкрсу.

„Kод куће бојимо јаја са мамом и једва чекамо празнике. На тргу сам на јајету нацртала васкршњег зеку а користила сам маркер и цирконе“, рекла је Лорена.

Директор Народне библиотеке, Бранко Савановић, рекао је да је одзив дјеце био изнад очекивања, додајући да је атмосфера била одлична и да је све протекло у најбољем реду.

„Поставили смо свега 150 столица јер нисмо очекивали већи број дјеце због хладнијег времена, али било их је готово 200. Захваљујем се младим фудбалерима Слоге који су нам прискочили у помоћ и са својим тренерима донијели из школе додатне клупе и столице. Примијетили смо да се на манифестацију одазвао и један број дјеце наших суграђана из иностранства који су дошли у завичај да прославе празнике“, рекао је Савановић.

Он се захвалио свим донаторима, дежурним службама Дома здравља и Полицијске станице, а посебно србачким пекарама и пекотекама, те Удружењу жена из Српца које је организовало мини васкршњи сајам на тргу и за све учеснике манифестације припремило посну храну, те даровало један поклон за удружење Извор.

Награде за најљепше украшена јаја додјељивали су и предсједник Скупштине општине Милош Будић, начелник Одјељења за финансије Зорица Стаменић и начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности, Марко Михољчић.

„Након двогодишњег периода паузе, због пандемије вируса корона, срећни смо што се традиција наставила и што поново организујемо васкршње фарбање јаја на тргу. Презадовољни смо одзивом и надамо се да су и малишани са родитељима и васпитачима отишли кући задовољни. Kао и сваке године, ова манифестација је уврштена у програм културних и спортских манифестација које се финансирају из буџета општине Србац“, рекао је Михољчић.

BosnianCroatianEnglishFrenchGermanItalianRussianSerbianSpanish