Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Васкршња честитка начелника и предсједника

Поводом највећег хришћанског празника Васкрса, начелник општине Млађан Драгосављевић и предсједник Скупштине општине Милош Будић свим грађанима општине Србац православне вјероисповијести упутили су искрене честитке са жељом да га проведу у миру, здрављу и сваком добру.

„Већ дуже од годину дана празнике прослављамо у отежаним околностима које је проузроковала пандемија вируса корона, због чега су забрањена већа окупљања и донесене бројне епидемиолошке мјере које имају за циљ да сачувају људске животе и број заражених сведу на минимум.

Многи вјерници су у протеклом периоду били спријечени да посјете храмове и пронађу утјеху у овим тешким тренуцима, али то не треба да спријечи сваког од нас да у својим домовима, у друштву најмилијих, прославимо хришћанске празнике како налажу традиција и обичаји нашег народа.

Бројни суграђани из дијаспоре су такође спријечени да посјете свој завичај за вријеме васкршњих празника, а отказане су и бројне друштвене манифестације које традиционално, уочи Васкрса, окупљају велики број дјеце и омладине. Kао и све друге пандемије кроз историју, убијеђени смо да ће и ова ускоро проћи и да ћемо опет ускоро у великом броју, у радости и весељу, заједно дочекивати овај велики празник.

Нека нам Васкрсење Христово улије снагу да вјерујемо у побједу добра над злом и свим недаћама које су нас задесиле, да будемо бољи људи и нађемо пут ка покајању, праштању, љубави и духовном преображењу.

Желимо да вам ови празнични дани донесу љубав, радост, мир и нову наду у бољи и срећнији живот и да их проведете у духовном и свеопштем миру, разумијевању и толеранцији окружени породицом и драгим људима”, каже се у честитки начелника општине Млађана Драгосављевића и предсједника Скупштине општине Милоша Будића.

ХРИСТОС ВАСKРСЕ! ВАИСТИНУ ВАСKРСЕ!

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *