Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Буџет општине Србац остварује се по плану

Буџет општине Србац остварује се по плану

Укупно остварена буџетска средства општине Србац у првих шест мјесеци ове године износе 6.603.062 KМ или 48 одсто од годишњег плана, изјавила је начелница Одјељења за финансије Зорица Стаменић на данашњој 16. редовној сједници Скупштине општине Србац.

Она је додала да буџетска потрошња износи 6.807.217 KМ или 49 одсто од годишњег плана и већа је за 204.155 KМ од буџетских средстава.

„Порески приходи остварени су у износу од 3.652.438 KМ или 55 одсто од плана. Највећи буџетски приход је приход од индиректних пореза који је остварен у износу од 3.264.284 KМ, затим слиједи порез на лична примања 210.340 KМ и порез на непокретности 95.396 KМ. Непорески приходи су остварени у износу од 1.941.068 KМ или 50 одсто у односу на план а највећи је приход од пружања јавних услуга 1.354.885 KМ или 52 одсто у односу на план, потом приход од накнада 487.650 KМ, приход од комуналних такса 42.735 KМ и приход од општинских административних такса 23.462 KМ“, рекла је Стаменић.

Она је додала да није било проблема са отплатом дугорочних и краткорочних обавеза које су извршаване у складу са планом.

У дискусији је учествовала одборница Данијела Божић Новковић, коју је занимала реалокација средстава у износу од 10 хиљада KМ на рачун Омладинског савјета и 25 хиљада KМ за емисију „Kараван“ РТРС-а док је одборник Данко Драгојевић истакао потребну повећања коефицијента за плате србачким ватрогасцима, што је, како је навео, од фебруара ове године законска обавеза. Он је додао да су општине у окружењу то већ учиниле, због чега је апеловао да се на сличан начин и у Српцу ријеши статус србачких ватрогасаца.

Одборник Бранко Граховац је рекао да су средства за Омладински савјет преусмјерена за потребе уређења ужег градског језгра и изградње дјечијег игралишта, додајући да је за ове потребе укупно утрошено око 11.600 KМ.

„Што се тиче емисије Kараван, сматрам да је на овај начин наша општина представљена у најбољем свјетлу а у овај новчани износ урачунати су трошкови РТРС-а за реализацију емисије и наступ естрадне умјетнице Гоце Тржан. Овај концерт је имао и хуманитарни карактер јер су прикупљена средства у износу од 1400 KМ за изградњу куће самохраној мајци Невени Игњатић из Српца“, рекао је Граховац.

Данашњој сједници присуствује 21 одборник а одсуство су правдали одборници Бојана Михољчић Шапурић, Бојан Ђенић, Желимир Урић и Мићо Малбашић.

О осталим тачкама информисаћемо вас у наредним извјештајима на нашој страници.