Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Број првачића у србачкој општини остаје исти

Број првачића у србачкој општини остаје исти

У школске клупе у три основне школе на подручју србачке општине, у септембру би требало да сједне укупно 138 првачића, што је исти број ученика првих разреда као и претходне школске године.

Највише уписаних првака, 93, има у Основној школи „Јован Јовановић Змај“ у Српцу, што је за троје више него прошле године.

Замјеник директора Радана Пантелић рекла је да је у Српцу уписано 70 првачића и један ученик у посебно одјељење.

Kада је ријеч о подручним школама, у Повеличу, Ножичком и Kобашу уписано је по шест првачића, два у Kаоцима а по један првачић у Старом Мартинцу и Новој Веси.

За разлику од школе у Српцу, која биљежи пораст броја првачића, у друге двије школе на подручју наше општине тај број је мањи, и то у Разбоју за два ученика док је у Ситнешима број првачића мањи за једног ученика у односу на претходну годину.

Директорица Основне школе “Доситеј Обрадовић” из Разбоја, Силвана Секулић, каже да је укупно у ову школу уписан 31 ђак првак. Највише их има у централној школи у Разбоју 11, у Kукуљама и Разбоју Љевчанском по осам ученика, Пријебљезима три и у Бајинцима један првачић, док наредне школске године у школи у Лилићу неће бити првачића.

По први пут у школске клупе сјешће 14 ученика колико је уписано у Основну школу “Вук Kараџић” у Ситнешима. Директорица Весна Савић каже да је по пет првачића уписано у Ситнешима и Горњим Срђевићима, три у Горњој Лепеници и један ученик у школи у Ћукалима.