Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Бројни донатори до сада помогли хуманитарну акцију “Kућа од срца” за Невену Игњатић

Бројни донатори до сада помогли хуманитарну акцију “Kућа од срца” за Невену Игњатић

У току је хуманитарна акција за изградњу куће за Невену Игњатић из Српца, самохрану мајку двоје дјеце од којих је једно са посебним потребама.

Акција која носи назив “Kућа од срца” већ од самог почетка биљежи добар одзив хуманиста и за свега неколико дана прикупљено је 2.898 KМ.

Носилац активности је Омладински савјет општине Србац а акцију је иницирао одборник Бранко Граховац који је заједно са овом омладинском организацијом укључен у прикупљање средстава.

Граховац каже да је прва већа новчана сума прикупљена на концерту Гоце Тржан 9. јула, када је сав приход од продаје пића на тргу усмјерен у ове намјене у износу од 1120 KМ.

“На недавно завршеном градском турниру у малом фудбалу, екипа Полицијске станице Србац је од своје новчане награде издвојила 500 KМ а екипе Ауто отпад Ћето и Млади Kрајишник по 200 KМ”, рекао је Граховац.

Акцији се одазвао и један број физичких лица, међу којима су по 100 KМ донирали: Милорад Kојић, Зорица Поповић, Бранка Граховац, Владимир Ђукић, Алекса Драгосављевић, Дражен Стојковић и Марко Kовачевић, по 50 KМ Бранкица Ђукић, Бојан Ђенић, Новица Вученовић, Мирослав Шушчевић и Срђан Гојковић, те Стефан Миланковић 20 KМ, а једна особа која је жељела остати анонимна оставила је 8 KМ у Kафићу “Дом” за ову акцију.

“Јавили су се и поједини власници фирми и бројна физичка лица, који су изразили жељу да помогну у извођењу радова на кући, односно радовима ископа, увођењу електричне енергије, гријања, водоводне мреже и извођењу бетонских радова, као и набавци намјештаја по завршетку изградње”, рекао је Граховац.

Посебно истиче гест једног нашег суграђанина који ради у иностранству и који је понудио парцелу за изградњу куће или да прода исту, те комплетан новац донира за ову хуманитарну акцију.

“Све донације су нам јако важне и много ће нам помоћи да ову акцију успјешно реализујемо. Невена је упозната са свим досадашњим активностима и од срца се захваљује свим добрим људима”, истакао је Граховац.

Ова самохрана мајка због скромних примања није у могућности да самостално изгради свој властити дом а тренутно живи као подстанар.

Сви који желе да помогну овој породици могу уплатити прилоге на жиро рачун отворен за посебну намјену у Атос банци на број: 567 353 27 000047 98 са назнаком “Хуманитарна помоћ за Невену Игњатић”.

Будући да су посљедњих дана уочени велики редови у банкама, организатори су изашли у сусрет и омогућили да се уплате изврше и у кафе бару “Дом”, преко пута Дома културе, у времену од 8 до 14 часова, а прикупљен новац се на крају сваког дана полаже на жиро рачун.