Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Бранко Савановић учествоваће на онлајн форуму и свечаној академији Тамбовског универзитета

Бранко Савановић учествоваће на онлајн форуму и свечаној академији Тамбовског универзитета

Директор Народне библиотеке Србац, Бранко Савановић, учествоваће 12. и 13. октобра онлајн путем у активностима које организује Тамбовски државни технички универзитет из Русије.

Савановић, који је и руководилац Руског центра при Народној библиотеци, 12. октобра ће учествовати у онлајн Међународном омладинском образовном форуму „ЕкоГРИН“ – Еколошке Глобалне Регионалне Иницијативе, који се организује уз подршку Невладине фондације за животну средину им. И. А. Вернадски, Одјељења за образовање и науку Тамбовске области и Одјељења за заштиту животне средине и управљање природним ресурсима Тамбовске области.

“Сваке године постоји велико интересовање за догађај са страних универзитета – партнера Тамбовског универзитета из Бјелорусије, Кине, Казахстана, Киргистана, Узбекистана, Индије, Јерменије, Србије и Републике Српске. Ово указује да је форум постао призната међународна платформа за размјену знања и искустава у области екологије”, рекао је Савановић.

Дан касније, 13. октобра, Тамбовски државни технички универзитет слави 65 година успјешног рада и дјеловања на пољу образовања а тим поводом организује се свечана академија на којој ће Савановић такође учествовати путем интернета.

“Поред домаћина, учесницима ће се обратити и партнери из страних земаља а један од партнера је и Руски центар при Народној библиотеци у Српцу, тако да ћу имати ту част да говорим на овој важној свечаности Тамбовског универзитета”, истакао је Савановић.