Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Борачка организација Србац уручила признања поводом крсне славе Митровдана

Борачка организација Србац уручила признања поводом крсне славе Митровдана

У оквиру обиљежавања крсне славе Борачке организације општине Србац, Митровдана, јуче су у ресторану Динамик у Повеличу уручена признања појединцима и колективима у знак захвалности на исказаној подршци у раду.

Захвалнице за пружену помоћ и афирмацију резултата Одбрамбено-отаџбинског рата уручене су пуковнику Војске Републике Српске у пензији Петру Kрчмару, Радио Српцу и савјетнику Министра рада и борачко инвалидске заштите РС, генералу Милану Торбици.

У знак захвалности за изузетно ангажовање, пружену помоћ и подршку у раду, Плакета Борачке организације уручена је Српској православној црквеној општини Србац, а Повељу у знак захвалности за допринос у стварању Републике Српске добио је ратни командант Прве Србачке лаке пјешадијске бригаде и пуковник ВРС у пензији Миодраг Сувајац.

Због лошег здравственог стања, пуковник Сувајац није био у могућности да лично дође на свечаност па је Повељу преузела његова супруга Олга која је пренијела његову поруку свим некадашњим борцима Војске Републике Српске.

“Поручи мојим саборцима да се друже и његују јединство какво нас је красило у она тешка времена од 1992. до 1995. године. Хвала вам на признању, много ми значи што ме нисте заборавили“, ријечи су пуковника Сувајца.

Обиљежавање крсне славе Борачке организације почело је јуче у храму Васкрсења Господњег гдје је обављена света литургија и ломљење славског колача.

Након тога положени су вијенци и запаљене свијеће на централном спомен обиљежју у Српцу а након тога је у ресторану Динамик, поред додјеле признања, организован славски ручак.

Церемонији у Повеличу присуствовали су начелник општине Млађан Драгосављевић и предсједник Скупштине општине Милош Будић са сарадницима, директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милорад Kојић, свештеници Александар Kустурић и Ненад Ђурић и други гости.