Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Бесплатне онлајн едукације за мала и средња предузећа

Бесплатне онлајн едукације за мала и средња предузећа

Привредна комора Републике Српске позива представнике малих и средњих предузећа да учествују у онлајн едукацијама у циљу унапређења знања у областима зелене економије, одрживог развоја и енергетске ефикасности.

Едукације ће се одржати путем електронске платформе Привредне коморе, Е-едукације (https://edukacije.komorars.ba), а према сљедећем распореду:

  • Енергетска ефикасност – сриједа, 22.02.2023. године, 10 часова
  • Зелена економија – четвртак, 23.02.2023. године, 10 часова
  • Одржив развој – петак, 24.02.2023. године, 10 часова

Током вебинара биће представљени принципи зелене економије и одрживог развоја, концепти финансирања пројеката из наведених области, као и примјери добре праксе у БиХ. Такође, током едукације на тему енергетске ефикасности, учесници ће стећи нова знања о законодавном оквиру у овој области, мјерама енергетске ефикасности у индустрији са машинског и електро аспекта, те мјерама енергетске ефикасности у грађевинарству.

Предавачи на едукацији су искусни тренери и стручњаци из области зелене економије, одрживог развоја и енергетске ефикасности који имају дугогодишњу сарадњу са Регионалним центром за образовање и информисање из одрживог развоја за Југоисточну Европу (РЕИЦ) из Сарајева.

Вебинари су бесплатни за све учеснике, а линкови за приступ обукама биће достављени на имејл адресу након извршене пријаве. Пријавити се можете путем линка https://edukacije.komorars.ba/event/online-edukacije-zelena-ekonomija/

Едукације се организују у оквиру пројеката „Kреирање подршке/хелп деска за одржавање и унапређење пословања малих и средњих предузећа у условима узрокованим COVID 19 – HELP DESK, који суфинансира Европска унија кроз програм EU4Business Recovery.