Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

“Бели анђео” угостио фолклораше из Шамца, Теслића и Станара

“Бели анђео” угостио фолклораше из Шамца, Теслића и Станара

Српско културно-умјетничко друштво “Бели анђео“ организовало је данас фолклорни фестивал под називом “Ђерам-У сусрет србачком љету“ у порти Храма Васкрсења Христовог у Српцу.

Поред домаћина, представила су се три гостујућа друштва: “Посавина“ из Црквине код Шамца, “Вез“ из Теслића и “Церовица“ из Станара.

Жељка Мрђа, предсједница СKУД “Бели анђео”, каже да је фестивал испунио очекивања и да су наставили са стварањем пријатељстава са разним друштвима.

“Ово је био трећи фестивал који организујемо под називом у сусрет србачком љету, а други у оквиру Ђерма. У плану имамо 7. октобра и седмо по реду вече ветеранског фолклора и надамо се и тада добром одзиву гостију и угодном дружењу”, рекла је Мрђа.

Предсједница KУД “Церовица“ из Станара, Миланка Kесер, рекла је да су по први пут у Српцу и имају жељу да сарадња буде настављена и у будућности.

“Драго нам је што смо дошли у Србац одакле носимо лијепе утиске, како о само мјесту, тако и о људима које смо имали прилику да упознамо“, рекла је Kесер.

СКУД “Бели анђео” заједно са Ансамблом народних игара “Лијевче” учествује у раду скупштине престижне фоклорне манифестације “Чувари традиције – Ђерам“ са више од 30 културно-умјетничких друштава из Србије, Републике Српске, Хрватске и Румуније.

На сједници одржаној у фебруару у Гудурици код Вршца усаглашен је календар наступа за сва друштва, а свако од њих угостиће на својим концертима по неколико фолклорних ансамбала који учествују у раду Ђерма.