Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Бањалучани освојили турнир у уличном баскету у Српцу

Бањалучани освојили турнир у уличном баскету у Српцу

У организацији Омладинског савјета општине Србац у недјељу, 27. августа на градском тргу у Српцу организован је турнир у уличном баскету на којем је учествовало 12 екипа из Српца и околних градова а титула побједника припала је екипи “3 X 3 Бања Лука”.

Лазар Дабић, предсједник Омладинског савјета, каже да је веома задовољан квалитетом кошарке и одзивом публике која је испратила овај спортски догађај за кога се нада да ће постати традиционалан.

“Драго нам је што је било оволико публике која је уживала у квалитетном баскету. Захваљујем се спонзорима који су помогли организацију и надамо се да ће турнир наставити са одржавањем и бити све бољи из године у годину”, рекао је Дабић.

Побједничкој екипи је припала новчана награда од 1.500 KМ а пехар је уручио замјеник начелника општине Владимир Гужвић. Другопласирана екипа “Инвинг” освојила је награду од 500 KМ коју је уручио одборник Скупштине општине Србац, Александар Бабић.

Kапитен побједничке екипе Вања Самарџић каже да је његова екипа први пут наступила у Српцу и истиче да је у неизвјесном финалу дошла до побједе.

“Похвалио бих врхунску организацију и захваљујем публици која нас је подржавала да дођемо до титуле. Честитам саиграчима али и противничкој екипи на коректној игри”, рекао је Самарџић.

Поред турнира у кошарци одржан је и турнир у шутирању тројки а побједник је био Стефан Милошевић коме је припала награда у износу од 100 KМ.

Суорганизатор турнира био је Центар за културу и спорт Србац.