Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Баскет фест и Мале олимпијске игре у суботу, 26. августа у Разбоју

Баскет фест и Мале олимпијске игре у суботу, 26. августа у Разбоју

На игралишту Основне школе „Доситеј Обрадовић” у Разбоју у суботу, 26. августа, у организацији асоцијације ”Спорт као начин живота”, по други пут ће се одржати интернационални турнир “Баскет фест” који се игра на посебној подлози и посебном амбијенту.

Од 15 часова планиран је старт групне фазе такмичења 3 x 3 баскета а од 17 часова баскет кошаркаша у колицима.

Пропозиције такмичења су посебне и одређене правилима 3×3 баскета који је признала Међународна кошаркашка федерација (ФИБА) а све утакмице судиће лиценциране судије.

Награда за прво мјесто износи 1500 КМ, друго 700 КМ и треће 300 КМ.

У 20 часова планиран је наступ Ансамбла народних игара “Лијевче” из Разбоја а у 20.15 часова одиграће се финалне утакмице. Завршница догађаја је у 22 часа уз журку на отвореном, DJ-а, пиће и роштиљ.
Упоредо са Баскет фестом, одржаће се Мале олимпијске игре “Спорт као начин живота” а окупљање учесника је у 14 часова на игралишту основне школе у Разбоју.

Од 15 до 16 часова трају пријаве екипа за трку са препрекама за најмлађе од три до пет година (дипломе и медаље), трку у пару од 6 до 18 година и навлачење конопца (шест чланова екипа) до 18 година (дипломе и медаље).

За додатне информације може се контактирати број телефона: 066/383-406.

Невладина организација “Спорт као начин живота” је основана 2009. године с циљем афирмације и презентације параолимпијских спортова као и олимпијских спортова, а прошле године је била успјешан организатор првог Баскет фест турнира у Разбоју.