Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Бардачка колонија почиње изложбом слика “Антарес“ у суботу 1. јула

Бардачка колонија почиње изложбом слика “Антарес“ у суботу 1. јула

Поводом отварања 40. сазива Ликовно-еколошке колоније “Бардача-Србац“, Центар за културу и спорт организује изложбу слика “Антарес“, аутора Далибора Даде Ћетковића, црногорског академског сликара из Бара.

Отварање изожбе је заказано у суботу, 1. јула, у 19 часова, у холу Дома културе “Угљеша Kојадиновић”.

Далибор Дадо Ћетковић је звање дипломираног академског сликара стекао у Требињу, гдје је студирао, а након повратка у родни град отворио је своју галерију “Умјетнички атеље-галерија Далибор”.

Од 2008. године је члан Удружења ликовних умјетника Црне Горе. Поред слика и цртежа у разним техникама, радио је скулптуре, фотографије, видео радове, као и многа идејна рјешења за: књиге, плакате, логотипе, ентеријере, умјетнички накит, а урадио је и многе рестаурације старих слика.

У новембру 2019. године отишао је у Сједињене Америчке Државе, гдје је уз бројне сарадње представио своје стваралаштво на фестивалу умјетности “First Friday” у Финиксу. Тамо је започео рад на новом циклусу слика под називом “Антарес” са којим је касније реализовао значајне самосталне изложбе.

Водио је бројне ликовне радионице за дјецу и одрасле, учествовао је на више ликовних колонија у земљи и иностранству. Добитник је бројних интернационалних награда и признања, међу којима и престижне награде “Леонардо Да Винчи” додијељене у палати Borghese у Фиренци 2022. године.

До сада је имао 19 самосталних и преко 120 колективних изложби у земљи и иностранству. Његови радови се налазе широм свијета у приватним колекцијама. Живи и ради у Бару.