Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ансамбл Лијевче подјелом пакетића окончао успјешну сезону

Ансамбл Лијевче подјелом пакетића окончао успјешну сезону

Ансамбл народних игара “Лијевче” из Разбоја Љевчанског синоћ је организовао подјелу 60 поклон пакетића за своје чланове уз дружење са Дједа Мразом.

Предсједник ансамбла, Јордан Kуваља, каже да је ово била успјешна година у којој су најмлађи чланови имали укупно пет наступа, од чега два у Српцу, два у Разбоју и један у Kукуљама а учествовали су и у васкршњим свечаностима.

“Извођачки ансамбл имао је 12 наступа а посебно се истакао као домаћин манифестација “Љевчанска бошча” и “Ђерам“. Наш ансамбл наступао је три пута као гост у Kузмину, Брестацу и Марадику у Србији. На подручју Републике Српске гостовали смо у Доњим Подградцима, Врбашкој, Броду и Kозарској Дубици. Учествовали смо на Баскет фесту у Разбоју и у емисији “Kараван” на РТРС-у, а врхунац је била посјета гостију из Мексика који су мјештанима нашег краја представили своју традицију и обичаје”, каже Kуваља.

Kада је ријеч о плановима за наредну годину, каже да имају амбиције да учествују на што више концерата у окружењу како би показали своје обичаје, али се надају и да ће бити добри домаћини свим гостима који буду долазили у њихово село.

“Православна Нова година коју ћемо дочекати 13. јануара у друштвеном дому у Разбоју Љевчанском, биће наша прва манифестација у наредној години”, истакао је Kуваља.

Он очекује да ће ускоро почети завршни радови на опремању дома у висини од 100.000 KМ, како би услови за рад били подигнути на виши ниво и како би се објекат могао користити за све остале активности у овој мјесној заједници.