Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

АНИ “Лијевче” наступио на фестивалу “Ђерам” у Бачинцима код Шида

АНИ “Лијевче” наступио на фестивалу “Ђерам” у Бачинцима код Шида

Ансамбл народних игара “Лијевче” из Разбоја Љевчанског наступио је на међународном фолк фестивалу “Чувари традиције – Ђерам” који је одржан у суботу 20. маја у Бачинцима код Шида.

У Бачинце је путовала извођачка гупа АНИ “Лијевче” која је наступила са још пет фолклорних друштава из Републике Српске и Србије, а у питању су KУД “Радост” из Теслића, KУД “Филип Вишњић” из Вишњићева код Шида, KУД “Виногради” из Гудурице код Вршца и KУД “Младост 2016” из Бачинаца.

“На најљепши начин смо презентовали нашу традицију и обичаје и повезали се са бројним фолклорним друштвима са којима кроз манифестацију “Ђерам” имамо одличну сарадњу. Заједно са још 36 културно-умјетничких друштава из Србије, Републике Српске, Хрватске и Румуније, међу којима је и “Бели анђео” из Српца, учествујемо у раду скупштине Ђерма, а 14. октобра ћемо ову манифестацију угостити и у нашем друштвеном дому у Разбоју Љевчанском када ће нам у госте стићи фолклораши из околних градова и Србије”, рекао је предсједник АНИ “Лијевче”, Јордан Kуваља.

Он додаје да ће почетком јула бити одржана и њихова традиционална манифестација “Љевчанска Бошча” на којој ће, поред чланова АНИ “Лијевче”, учествовати два фолклорна друштва из Српске и Србије, а очекује се и гостовање умјетничког друштва из једне од европских земаља.