Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Аматерско позориште “Миленијум” обиљежава 16. годишњицу постојања

Аматерско позориште “Миленијум” обиљежава 16. годишњицу постојања

Аматерско позориште младих “Миленијум“ обиљежиће шеснаесту годишњицу постојања дводневном манифестацијом која ће се одржати 10. и 11. децембра у Дому културе “Угљеша Kојадиновић” у Српцу.

Извршни директор Миленијума, Санела Видовић, каже да ће првог дана, у суботу 10. децембра, грађанима бити приказана њихова нова представа “Сањари”, која ће бити хуманитарног карактера, а другог дана, у недјељу 11. децембра, гостоваће позориште из Прњавора.

“Представа “Сањари” почиње у 18 часова а приход од продатих улазница биће усмјерен за изградњу куће самохраној мајци Невени Игњатић из Српца. Наредног дана нам долазе чланови СПKД “Просвјета” из Прњавора који ће на овај начин поклонити једну своју представу младима наше општине и осталим грађанима“, рекла је Видовић.

Режију за представу “Сањари” потписује позната глумица Народног позоришта РС, Слађана Зрнић, која је добила посебну награду за развој омладинске позоришне сцене у Републици Српској на недавно одржаном Фестивалу омладинских позоришта РС, док је Миленијум добио двије награде, за колективну игру и оригинални драмски текст.

“То нам је био мотив да организујемо ново извођење како би што више грађана погледало ову представу. Размишљајући на који још начин да дамо акценат, одлучили смо да буде хуманитарног карактера. Знамо да је Омладински савјет покренуо акцију за Невену Игњатић па смо и ми хтјели да на неки начин пружимо подршку. Овим путем позивам све грађане да дођу у суботу и погледају представу. Улаз ће бити 5 KМ”, рекла је Видовић и додала да ће улаз на представу глумаца из Прњавора бити бесплатан.

Она је упутила захвалност Општини Србац и Министарству просвјете и културе РС на подршци коју добијају у раду.

“Дугујемо велику захвалност тим институцијама јер уколико неко не препозна значај и да то што радите нешто вриједи, ништа се не може реализовати“, рекла је Видовић.