Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Акција “Најбољи ђак” у Ножичком

Акција “Најбољи ђак” у Ножичком

Удружење грађана “Моје Ножичко“ организовало је четврти пут заредом акцију “Најбољи ђак” у оквиру које су награде добиле ученице завршних разреда деветоразредне школе у њиховом селу, Гордана Малбашић, Лара Олењук, Јована Илић и Сара Чичић.

Предсједник удружења, Велимир Микулић, рекао је да су награде од 200 КМ добили вуковци а по 100 КМ ученици који су постигли најбоље резултате у протеклој школској години.

“Међу наградама је била и књига “Бан”, професора Зорана Пејашиновића, која говори о животу и раду Бана Милосављевића, првог бана Врбаске бановине, и која се још увијек не налази у продаји. Kњига је доста поучна и може да послужи као примјер како постићи одређени успјех у животу”, рекао је Микулић .

У склопу једнодневног дружења ученике из Ножичког посјетио је Одред извиђача “22. април” из Бањалуке који је дјецу упознао са основним активностима извиђача, уз неколико показних вјежби као што су сигнализација заставицама, расклапање шатора и слично.

Данијела Митрашиновић, чланица извиђачког друштва, рекла је да су са задовољством прихватили позив да буду гости на дружењу у Ножичком.

“Играли смо се са дјецом и упознали их са оним што радимо. Да бисте били извиђачи морате да волите дружење и природу. Ми смо васпитно-образовна организација која има за циљ да дјецу упозна са сетом вјештина која ће им касније помоћи у животу. Боравак у природи је метода коју користимо како бисмо помогли дјеци да се социјализују и развијају. Много путујемо и задовољство је бити члан извиђачког друштва”, рекла је Митрашиновић.

Удружење ,,Моје Ножичко” захваљује свима који су на било који начин помогли органнизацију овог догађаја, а то су Агенција Отракс из Српца на челу са Миломиром Kнежевићем, мјештанин Влајко Њежић који живи и ради у Београду, предузетник из Бањалуке Александар Хоптијан, историчар и књижевник Зоран Пејашиновић, Перутнина Птуј, Пекара Сунце, Продавница Н-Центар и Одред извиђача “22. април” Бања Лука.

“Посебно се захваљујемо члановима Управног одбора “Моје Ножичко” који у свакој новој акцији покажу максимално залагање и труд и тиме доприносе одржавању духа нашег завичаја”, каже Микулић.