Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Аеромоделари освојили 11. мјесто на свјетском првенству у Бугарској

Аеромоделари освојили 11. мјесто на свјетском првенству у Бугарској

Чланови репрезентације БиХ за јуниоре у аеромоделарству освојили су екипно 11. мјесто на свјетском првенству које је одржано од 23. до 30. јула у Пордиму у Бугарској.

Међу четири представника из БиХ нашла се Ана Будимчић из Аеро клуба “УЛЛ” Србац/Бања Лука, као трећи јуниор свијета за 2021. годину, а селекцију су чинили и Срђан Врањеш (АK “УЛЛ” Бања Лука), Ахмед Зилић (АK “Зеница”) и Хамза Зилић (АK “Зеница”). Селектор репрезентације је био Милош Будимчић.

Милош каже да је конкуренција била веома јака а услови за такмичење изузетно тешки, због чега нису успјели остварити повољнији резултат.

“Имали смо велика очекивања, с обзиром на добре наступе прошле године. И успјели смо добро ући у такмичење. До петог старта смо били солидни и нашли се близу освајања медаље, али након четвртог организатор је одлучио да прекине такмичење на сат и по, тако да смо буквално сви горили на температури од 42 степена. Ђецу је након тога ухватио умор и у наставку више нисмо ушли у ритам”, каже Милош.

Епилог свега је да је Ахмед Зилић освојио 25. мјесто, Ана Будимчић 33, Хамза Зилић 43. а Срђан Врањеш 44. мјесто, што је укупно било довољно за 11. мјесто екипно. На такмичењу је учествовало 35 земаља свијета са око 250 такмичара.

“Остаје жал што нисмо направили бољи резултат који смо свакако заслужили. Али велика је ствар сто смо се уопште појавили као репрезентација након више од 20 година и ђеци ће свакако остати једна лијепа успомена”, каже Милош.

Прво мјесто у екипном дијелу освојила је репрезентација Мађарске а друго Сједињених Америчких Држава.