Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Kрсна слава МУП-а обиљежена у Полицијској станици Србац

Полицијска станица Србац обиљежила је данас крсну славу МУП-а Републике Српске – Светог архангела Михаила.

Обиљежавање је почело јутрос у храму Покрова Пресвете Богородице, гдје је након свете литургије извршен обред ломљења славског колача.

“Јутрос смо у цркви присуствовали литургији гдје смо се помолили Богу за све наше страдале колеге, али и за здравље свих припадника МУП-а Републике Српске који се свакодневно сусрећу са разним изазовима на послу, а затим смо извршили ломљење славског колача. Послије је служен парастос за погинуле колеге у протеклом рату. Ове године, због вируса корона, крсну славу смо обиљежили скромније него претходних година, то јесте у ужем кругу припадника Полицијске станице који су данас били на радном мјесту. Овом приликом свим припадницима МУП-а Српске и полицијским службеницима у Српцу упућујем честитке поводом крсне славе“, рекао је командир Полицијске станице Србац, Синиша Шњегота.

По повратку из храма, код спомен-плоче у Полицијској станици, свештеник Петко Вуковић служио је парастос за тројицу страдалих полицијских службеника у Одбрамбено-отаџбинском рату, Зорана Марића, Витомира Новаковића и Славишу Јовичића.

“Самим тим што сте одабрали да будете полицијски службеници, показали сте велику храброст. Христос је рекао да нема веће љубави него положити живот за другог, а ви сваким доласком на радно мјесто показујете да сте на то спремни, јер никад не знате шта вас чека током радног дана. Помолили смо се Богу за оне који су дали живот за Републику Српску, своју нацију, свету цркву и вјеру православну, а вама нека Господ подари мудрост да свој посао обављате што боље“, рекао је свештеник Вуковић.

BosnianCroatianEnglishFrenchGermanItalianRussianSerbianSpanish