Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Саопштење о могућности ограниченог рада у недјељу 21. новембра

Начелник општине Млађан Драгосављевић издао је саопштење о могућности ограниченог рада на Дан успостављања Општег оквирног споразума за мир у БиХ 21. новембра 2021. године, који је државни празник.

На овај дан могу радити у ограниченом радном времену од 8 до 12 часова, привредна друштва и предузетници на подручју општине Србац, који обављају трговинску дјелатност прехрамбеним производима и дјелатност продавница мјешовите робе, пољопривредним апотекама, као и другим трговинским објектима, уколико имају потребу да раде на дан празника.

У наведеном радном времену од 8 до 12 часова могу да раде и апотекарске установе и ветеринарске амбуланте.

Оваква одлука донесена је у складу са Законом о празницима Републике Српске („Службени гласник Републике Српске“, број 43/07) којим су утврђени републички празници у Републици Српској, као и чланом 5. став 3. којим је прописано да ће начелник општине одредити предузећа и установе који су дужни да раде и у дане празника и у ком обиму, ради задовољавањња неопходних потреба грађана, те имајући у виду Одлуку о одређивању радног времена привредним друштвима и предузетницима који обављају трговинску, занатску и услужну дјелатност на подручју општине Србац , члан 7. став 2) („Службени гласник општине Србац“, број 2/20), цијенећи потребу задовољавања неопходних потреба грађана.