Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Јавни позив за додјелу подстицаја за директна улагања у инвестиционе пројекте

Министарство привреде и предузетништва објавило је Јавни позив за додјелу подстицаја за директна улагања у инвестиционе пројекте у 2021. години.

Услови за остваривање права на средства, намјена, критеријуми за оцјењивање пријава и друга питања од значаја за поступак додјеле средстава прописани су Уредбом о поступку додјеле подстицаја за директна улагања коју можете пронаћи ОВДЈЕ.

Право на подстицај остварује се на основу пројекта привредног субјекта, који за предмет може имати набавку савремених технологија и опреме, набавку нове или кориштене опреме која није старија од 12 година и развој или иновацију.

Укупан износ средстава, која се додјељују привредним субјектима по јавном позиву износи 4.000.000 KМ. Средства су намијењена за суфинансирање дијела улагања пројеката привредних субјеката које реализују субјекти из сљедећих области: индустрија текстила, одјеће и обуће, дрвопрерађивачка индустрија, метална и електро индустрија (изузев производње и прераде обојених метала), индустрија гуме и пластике, папирна индустрија и индустрија грађевинских производа, односно производња осталих производа од неметалних минерала.

Од укупног износа средстава најмање 25% средстава одобрава се и додјељује привредним субјектима који запошљавају до 50 радника или који су остварили пословни приход у 2020. години до 3.000.000 KМ.

Јавни позив је отворен до 24. маја а сви обрасци за попуњавање могу се преузети на интернет страници Министарства привреде и предузетништва Републике Српске ОВДЈЕ. Пријаве са потребном документацијом могуће је слати и путем поште на адресу министарства.

Додатне информације могу се добити на телефон 051/338-376, а сви заинтересовани привредни субјекти се за сва додатна питања могу обратити и путем мејла: javni.poziv@mpp.vladars.net.