Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Јавни позив за додјелу бесповратних средстава у сврху дигиталне трансформације малих и средњих предузећа

Развојни програм Уједињених нација (УНДП) у БиХ објавио је јавне позиве за додјелу бесповратних средстава у сврху дигиталне трансформације малих и средњих предузећа у оквиру пројекта ДигиталБИЗ.

Путем јавних позива, УНДП ће подржати предузећа која желе увести кориштење дигиталних алата и опреме са циљем дигиталне трансформације кроз унапређење сопствених процеса рада и производње, отварања нових пословних могућности и тржишта, те јачања отпорности на ризике и вањске утицаје.

У коначници, подршка малим и средњим предузећима кроз комбинацију појединачних мјера довешће до учинковитијих и потпунијих одговора на њихове пословне потребе. Истовремено овом подршком промовишу се напредни приступи пословању малих и средњих предузећа, те ставља фокус на развој неопходних знања и вјештина запослених с циљем лакшег и бржег приступа тржиштима.

Kроз ову подршку директно ће се повећати конкурентност и продуктивност малих и средњих предузећа и омогућити бржи економски раст.

Рок за подношење пријава је 26.11.2021. а детаљи о начину достављања пријава се налазе у смјерницама јавних позива.

Тим поводом, УНДП објављује:

1. Јавни позив за подношење приједлога пројеката за додјелу бесповратних средстава у сврху дигиталне трансформације малих и средњих предузећа Федерације Босне и Херцеговине;

Више информација о начину пријаве, потребни документи за пријаву пројектних приједлога и критеријуми јавног позива за предузећа из Федерације БиХ доступни су на путем странице Министарства развоја, подузетништва и обрта Федерације БиХ.

2. Јавни позив за подношење приједлога пројеката за додјелу бесповратних средстава у сврху дигиталне трансформације малих и средњих предузећа Републике Српске и Брчко дистрикта Босне и Херцеговине.

Основне информације и критеријуми Јавног позива за предузећа из Републике Српске и Брчко дистрикта БиХ као и остали релевантни документи доступни су ОВДЈЕ.

Путем пројекта ДигиталБИЗ, УНДП намјерава мобилизовати институционалне партнере и друге релевантне актере с циљем развоја дигиталне економије и усмјеравања компанија ка дигиталној економији. ДигиталБИЗ тежи подићи свијест и ојачати капацитете институционалних партнера о дигиталној економији, путем посебних тематских догађаја и програма обуке за ресорна министарства и организације за подршку пословању.

Такође, УНДП ће провести посебне анализе политика како би се утврдили структурни недостаци и потребе те осигурале препоруке с циљем омогућавања дигиталних пословних активности (нпр. регулаторни оквир, стратегије паметне специјализације, прописи и стандарди ЕУ-а, итд.), на темељу потражње, израдити ће процјене технолошке и пословне иновацијске инфраструктуре, и сродних могућности и потреба.

Инфосесија за мала и средња предузећа у РС и БД БиХ, Сриједа, 17.11. од 10 часова. Пријавите се ОВДЈЕ.